10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAlesi locali, audiati de politie

Alesi locali, audiati de politie

Mai multi reprezentanti ai Consiliului Local (CL) Petrosani au fost prezenti ieri la politia municipiului pentru audieri in cazul unui dosar privind terenurile din Parâng si constructiile ilegale. Consilierii au fost audiati pe parcursul mai multor ore de politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor. Potrivit unor surse judiciare, audierile au avut legatura cu faptul ca mai multi sefi de servicii din primarie si chiar si primarul au de achitat peste 3,3 milioane de lei noi.


Suma reprezinta un prejudiciu creat de proprietarii de cabane si terenuri din Masivul Parâng bugetului local, prin neachitarea redeventelor pentru ultimii cinci ani.


Neregulile privind concesionarile din Parâng au iesit la iveala in urma unor verificari facute de inspectorii Curtii de Conturi, care au constatat ca autoritatile locale nu au dus la indeplinire o hotarâre de consiliu adoptata in anul 2004, prin care proprietarii de terenuri si case de vacanta din Parâng erau obligati sa plateasca taxe pentru suprafata ocupata in plus si majorari de intârziere pentru trei ani in urma.


Adjunctul comandantului Politiei Petrosani, Constantin Stegarescu, a declarat ca de audieri se ocupa cei de la Serviciul de Investigare a Fraudelor si au loc in legatura cu un dosar aflat in lucru, iar in aceasta faza nu se pot da mai multe informatii.


Gaura de 3,3 milioane de lei la bugetul local


Instanta Tribunalului Judetean Hunedoara i-a obligat pe primarul Carol Schreter impreuna cu seful Serviciului cadastru, Lucian Dragomir, si Andrei Ianosi sa plateasca 78.471,3 lei si 3.233.122,34 lei, reprezentând redeventele neconstituite si neincasate si penalitatile de intârziere aferente. De asemenea, in dosarul inaintat de Curtea de Conturi Hunedoara, magistratii hunedoreni l-au obligat pe primarul Carol Schreter, impreuna cu seful Serviciului de impozite si taxe, Ioana Margulescu, la plata altor 90.342,65 lei, iar impreuna cu fostul sef al Serviciului juridic, Valentina Cerchez, la alti 6.096,62 lei. Secretarul Primariei Petrosani, Adrian Negoe, si cu seful Serviciului transporturi, Mircea Borca, au fost obligati de instanta la plata a 9.149,03 lei, reprezentând redevente neincasate, la care se adauga majorari de intârziere de 6.982,87 lei.


Inspectorii Curtii de Conturi au calculat prejudiciul cauzat prin terenurile ocupate abuziv de constructiile extinse la 3.311.593,64 lei noi. Doar in doua cazuri prejudiciul depaseste 90.342,65 lei, pentru ca din anul 2000 proprietarii nu au platit nici un leu, desi au construit pe terenuri mult mai mari decât cele care le-au fost atribuite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS