10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte stiri

La vânatoare prin oras


Un craiovean risca o pedeapsa cu inchisoarea de pâna la cinci ani, dupa ce, vineri seara, pe o strada din Craiova, a impuscat cu o arma de vânatoare un câine fara stapân. Oamenii legii au fost sesizati vineri seara despre faptul ca Marcel N., de 49 ani, din Craiova, a facut uz de arma si a omorât un câine pe strada Poligonului din municipiu. Din primele cercetari s-a stabilit ca barbatul era detinator legal de arma de vântoare si ca a folosit fara drept arma, tragând un foc asupra unui câine vagabond, pe care l-a omorât. Pe numele craioveanului s-a intocmit dosar penal pentru savârsirea infractiunii de uz de arma letala fara drept, fapta prevazuta de articolul 136 din Legea privind regimul armelor si munitiilor. (A.M.)


Electrocutat in timpul incendiului


Un barbat din localitatea doljeana Macesu de Sus a murit joi noapte, dupa ce s-a electrocutat incercând sa opreasca curentul electric la o magazie care ardea. Agentii Postului de Politie Macesu de Sus au fost sesizati in noaptea de joi spre vineri ca la domiciliul lui Viorel Nicola, de 31 de ani, din localitate, un trasnet a lovit si a aprins o anexa a locuintei, iar barbatul care a incercat sa opreasca alimentarea cu energie electrica s-a electrocutat si a decedat pe loc. Se pare ca Nicola a incercat sa rupa un cablu care luase foc si s-a electrocutat in momentul in care a pus mâna pe el. Focul a fost stins de o autospeciala a Garzii de Interventie Bechet si de oamenii din comuna. In incendiu au ars circa 15 tone de grâu, trei tone de porumb boabe si anexa in care erau depozitate cerealele, valoarea prejudiciului fiind estimata la 80 de milioane de lei. Cadavrul barbatului a fost transportat la morga Spitalului Segarcea, pentru efectuarea necropsiei. (A.M.)


Alcool si crima la Bulzesti


Alexandru Patrulescu, de 79 de ani, din comuna Bulzesti, a fost internat in spital pe 17 august cu hematom faringo-laringian, politraumatisme si hipertensiune arteriala primara de gradul 2, insa medicii craioveni nu i-au putut salva viata, batrânul decedând o saptamâna mai târziu. In urma necropsiei s-a stabilit ca moartea lui Patrulescu s-a datorat unei hemoragii meningo-cerebrale, produsa in urma unui traumatism cranio-cerebral si a unui traumatism cervico-toracic. Din cercetarile efectuate de politisti s-a stabilit ca, in noaptea de 16 spre 17 august, victima si sotia sa, Ana Patrulescu, de 77 de ani, au avut un conflict la domiciliul lor din Bulzesti cu nora lor, Floarea Patrulescu, de 50 de ani, din Craiova, care, dupa ce a baut mai multe pahare, si-a luat socrii la bataie cu un ciomag. Floarea a fost prinsa abia sâmbata de oamenii legii pe raza comunei Cotofenii din Dos, pentru ca aceasta a disparut imediat dupa incident, si a fost prezentata Parchetului de pe lânga Tribunalul Dolj, care a dispus retinerea sa pentru savârsirea infractiunii de omor. (A.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS