10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCinci masini arse in Craiova

Cinci masini arse in Craiova

Politistii doljeni se confrunta cu un caz mai putin obisnuit, dupa ce miercuri noapte cinci masini au fost incendiate.


Politistii si pompierii doljeni au fost anuntati miercuri noapte, in jurul orei 4.00, ca o masina parcata pe strada I. D. Sârbu, in fata blocului 1 ITA, din cartierul craiovean Valea Rosie, a luat foc. La fata locului s-au deplasat o patrula a Sectiei 3 Politie Craiova si o autospeciala a pompierilor doljeni, insa acolo au descoperit ca, de fapt, ardeau trei automobile. In timp ce pompierii stingeau incendiul ce cuprinsese Dacia cu numarul de inmatriculare DJ-03-BTN si se extinsese si la Dacia cu numarul DJ-05-EPU, parcata in apropiere, a fost observat foc si la alta Dacie, cu numarul DJ-68-GYG. Dupa ce incendiul a fost stins, proprietarul Daciei cu numarul DJ-04-EPU, care coborâse din bloc sa vada ce se intâmpla, a observat ca si masina sa prezenta urme de incendiere. „Numai un nebun cred ca a fost in stare de asa ceva, pentru ca dusmani nu avem nici unul dintre noi. Cred ca au vrut sa fure masinile si le-au dat foc când au vazut ca nu pot“, a mentionat Florian Baran, proprietarul uneia dintre masinile incendiate.


La ora 4.45, in timp ce isi strângeau furtunurile, pompierii au fost solicitati pentru stingerea incendiului izbucnit la un Tico pe strada Caracal, la mica distanta de locul primelor incendii.


Expert tehnic de la Tribunal


Oamenii legii doljeni au apelat la serviciile unui expert tehnic din cadrul Tribunalului Dolj pentru stabilirea imprejurarilor in care s-au produs incendiile. „Deocamdata efectuam cercetari pentru a stabili in ce imprejurari au fost incendiate autoturismele. Nu am gasit urme de substante inflamabile la fata locului, dar pentru ca doua dintre ele aveau firele de la contact taiate, este posibil sa se fi incercat furtul lor. Asteptam concluziile expertului tehnic si actionam pentru identificarea autorilor“, a declarat comisar Ion Constantin, seful Politiei Municipiului Craiova. De asemenea, oamenii legii au stabilit ca intre proprietarii automobilelor nu exista nici o legatura, iar ipoteza unei razbunari este exclusa. Pompierii doljeni au stabilit ca focul a fost pus de o persoana necunoscuta, in toate cele patru cazuri. In urma incendierii, o Dacie a fost distrusa in proportie de 80 la suta, alta in proportie de 40 la suta, iar Tico in proportie de 30 la suta. Automobilul care a ars in urma extinderii focului a fost distrus in proportie de 20 la suta, iar o Dacie a scapat doar cu o parte din scaunul din fata arsa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS