Acasă Local Presedintele Asociatiei 21 Septembrie, prins la braconaj

Presedintele Asociatiei 21 Septembrie, prins la braconaj

Presedintele Asociatiei 21 Septembrie APPR Vâlcea impreuna cu alte patru persoane au fost prinsi dupa ce pescuisera ilegal zeci de kilograme de peste din Olt, folosind ustensile interzise prin lege.


Ilegalitatile au fost descoperite in timpul unei actiuni de proportii desfasurate marti dimineata de jandarmii din Inspectoratul Judetean de Jandarmi (IJJ) Vâlcea in colaborare cu lucratorii Asociatiei Judetene de Vânatori si Pescuit Sportiv (AJVPS), Directiei Sanitar-Veterinare (DSV) si ai Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA). In timpul raziei au fost depistati cinci barbati care terminasera de pescuit si plecasera cu intreaga captura. Pe raza comunei Dragoesti, in imediata apropiere a spitalului din localitate, jandarmii au observat doua autoturisme Dacia inmatriculate in judetul Olt care se deplasau pe un drum de acces lateral. Constatând ca prezenta acestora in zona este suspecta au trecut la oprirea lor, ocazie cu care au constatat ca in autoturisme se aflau cinci persoane, o barca de cauciuc si aproximativ 1.500 m de setca monofilament de care erau agatati pesti ce cântareau in total circa 180 kg.


Dosare penale pentru braconaj


Cei cinci barbati au fost legitimati, prilej cu care jandarmii au avut surpriza sa constate ca printre braconieri se regasea chiar presedintele Asociatiei 21 Septembrie APPR Vâlcea. „Trecând la legitimarea persoanelor aflate in autoturisme, jandarmii au constatat ca se numesc: Florin S., de 49 de ani, Dumitru F., de 38 de ani, Ilie S., de 35 de ani, Sorin M., de 36 de ani, toti cu domiciliul in Dragasani, si Marian T., de 49 de ani, cu domiciliul in Râmnicu Vâlcea. In urma hotarârii adoptate de reprezentantul DSV Vâlcea, pestele gasit asupra faptuitorilor a fost ridicat in vederea confiscarii si urmeaza a se stabili modalitatea de valorificare ori distrugere a acestuia. Barca si setcile monofilament au fost confiscate de jandarmi“, a declarat colonelul Ion Idu, seful IJJ Vâlcea. Atât presedintele Asociatiei 21 Septembrie, cât si cei patru barbati se vor alege cu dosare penale. „Culmea este ca insusi presedintele acestei asociatii facea parte din acest grup infractional, el având obligatia de altfel sa pazeasca bazinele de frauda. Aceasta infractiune o consideram o crima, deoarece in setci am identificat pui de salau, biban, caras si rosioara“, a precizat inginerul Lorin Panaitescu, reprezentantul ANPA pentru judetele Vâlcea si Arges.


Jandarmii au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru toti cei cinci barbati sub aspectul savârsirii infractiunii de detinere si folosire de catre persoane neautorizate a setcilor monofilament, fapta prevazuta si sanctionata in Legea nr. 192/2001, si vor fi inaintate spre solutionare Parchetului de pe lânga Tribunalul Vâlcea.

Exit mobile version