11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFalsificatori de carduri - trimisi in judecata

Falsificatori de carduri – trimisi in judecata

Sapte falsificatori de carduri au fost trimisi in judecata, dupa ce au golit mai multe conturi ale unei banci din Statele Unite ale Americii folosind carduri contrafacute, realizate chiar in locuinta unuia dintre infractori.


Biroul de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism impreuna cu politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate al Inspectoratului Politiei Judetene (IPJ) Vâlcea au finalizat cercetarile in cazul unor falsificatori de carduri, fiind dispusa trimiterea in judecata a acestora. Persoanele in cauza sunt: Dumitru B. (42 de ani), Constantin V. (24 de ani), ambii se afla in stare de arest preventiv, Marius B. (18 ani), Ovidiu T. (22 de ani), toti din comuna Orlesti, judetul Vâlcea, Daniel M. (20 de ani), din municipiul Râmnicu Vâlcea, Bogdan B. (24 de ani), din municipiul Fagaras, si Adrian R. (22 de ani), din Târgoviste, judetul Dâmbovita.


Surprinsi in flagrant


Politistii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate al IPJ Vâlcea au fost sesizati cu privire la faptul ca pe 23 septembrie 2005 au fost surprinsi in flagrant Constantin V. si Daniel M. in timp ce incercau sa retraga sume de bani in numerar din ATM-ul Bancii Transilvania, situat pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, prin intermediul unui instrument de plata contrafacut. „In timp ce primul inculpat tasta codul pin, iar cel de-al doilea asigura paza, au fost surprinsi in flagrant de agenti de politie carora inculpatii le-au dat explicatii evazive si contradictorii consemnate intr-o prima declaratie a lui Constantin V., precum si in procesul-verbal intocmit in acele imprejurari. In ceea ce priveste acest card bancar s-a stabilit ca a fost emis in forma sa autentica de Banca Transilvania in anul 2003 si utilizat de titularul sau pâna in luna martie sau aprilie a anului 2005, când l-a pierdut, apoi, dupa ce s-au efectuat demersurile necesare in vederea blocarii lui, pe banda sa magnetica s-au inscris in mod fraudulos datele de identificare si de securizare ale unui instrument de plata electronica emis de Bankers Bank din Statele Unite ale Americii“, a declarat subcomisarul Marcel Sardaru, purtatorul de cuvânt al IPJ Vâlcea.


Perchezitii la domiciliile falsificatorilor


In urma perchezitiei domiciliare efectuata la locuinta din Râmnicu Vâlcea a inculpatului Daniel M. s-au descoperit echipamente hardware si software detinute in vederea falsificarii instrumentelor de plata electronica. „De asemenea, la perchezitia domiciliara autorizata de Tribunalul Vâlcea in locuinta inchiriata de Dumitru B. s-au descoperit 20 de instrumente falsificate de plata electronica, peste 1.000 de date de identificare si securizare referitoare la carti de credit inclusiv codul PIN apartinând unor banci din Statele Unite ale Americii, echipamente software de falsificare a acestor instrumente, respectiv programe de instalare si utilizare a unor dispozitive de falsificare a instrumentelor de plata, alte programe folosite la lansarea de licitatii fictive pe internet, o antena, doua calculatoare, telefoane mobile si nenumarate cartele preplatite. Cu alte cuvinte, o adevarata industrie prolifica de lansare a licitatiilor electronice frauduloase si de falsificare a cardurilor bancare“, a mai spus Marcel Sardaru. In luna aprilie 2006, pe fondul unei ofensive de amploare a organelor judiciare impotriva unor persoane din municipiu care comiteau infractiuni informatice, Dumitru B. a ascuns calculatoarele, dispozitivul de falsificare a cardurilor si alte echipamente la locuinta lui Ovidiu T., din comuna Orlesti, judetul Vâlcea, de unde au fost recuperate ulterior de politisti. Din interpretarea probelor administrate in cauza si a situatiei de fapt descrisa rezulta ca s-a administrat un material probator, in sensul ca s-au efectuat cinci perchezitii domiciliare, trei perchezitii informatice, o constatare si o expertiza criminalistica, au fost audiati martori, s-au solicitat date si informatii de la banci, companii de carti de credit, precum si de la Biroul Serviciului Secret din cadrul Ambasadei SUA la Bucuresti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU