Acasă Local Permise de parcare in Slatina

Permise de parcare in Slatina

Directia de Administrare a Domeniului Public si Privat din subordinea Consiliului Local Slatina a eliberat deja prima suta de permise de parcare pentru solicitantii din zonele in care primaria a amenajat parcari. Ana Anghel, directoarea DADPP, a anuntat ca primaria a realizat pâna in prezent sase din cele noua parcari pentru executarea carora au fost prevazuti bani prin Serviciul de investitii.


500 de cereri, 320 de locuri


Locuitorii din zona Zahana care poseda masini si au depus cereri la DADPP pentru parcare cu plata sunt cei mai fericiti deoarece au la dispozitie patru locuri amenajate, doua pe strada Pitesti, unul pe strada Primaverii si unul in zona pietei. La fel stau lucrurile si pentru proprietarii de masini de pe strada Arcului, de peste drum de fisc, si din zona blocului FA 21, dar si pentru cei de pe strada Primaverii, unde s-a amenajat parcare in dreptul blocurilor ZA2, FA2, GA16 si GA17. In total, in cele sase zone au fost create 320 de locuri de parcare.


„Locurile de parcare au fost marcate si identificate prin placute pe care vor fi inscriptionate numerele masinilor, dupa ce proprietarii vor plati taxa, in baza cererilor depuse la noi la sediu“, a declarat Ana Anghel. Slatinenii au depus pâna in prezent in jur de 500 de solicitari, iar o suta au primit deja permisele, potrivit sefei DADPP. „Pentru restul de locuri de parcare deja existente am lasat invitatii celor care au depus cereri sa vina sa ridice permisele, sa plateasca, sa faca identificarea locului si sa-l ia in primire“, a adaugat directoarea.


Parcari in alte trei zone din oras


Celelalte trei zone din oras in care vor fi construite parcari pâna la sfârsitul anului sunt Scoala Generala nr. 7, Policlinica veche si Directia Muncii. Primaria a mai identificat ca poate crea o parcare cu 90 de locuri pe Aleea Muncii, dupa ce vor fi incheiate lucrarile de refacere a trotuarelor si retelelor de apa si gaze. Acestea vor ocupa toate intrândurile de la blocuri de la Electrica si pâna la blocul CAM2.


Ana Anghel spune ca este de acord cu slatinenii nemultumiti ca nu exista mai multe locuri de parcare, carora le cere intelegere pâna la rezolvarea problemei. „Masinile sufoca orasul, iar ceea ce am construit stiu ca este departe de a fi suficient. Ar fi aberant sa spun asa ceva. Este important insa ca am demarat aceasta actiune si incet-incet vom gasi solutii pentru crearea de noi spatii de parcare, având in vedere faptul ca pur si simplu nu exista loc in oras pentru asa ceva“, a declarat reprezentanta primariei.


Un loc costa 3.000 de lei pe zi


Pretul unui loc pentru parcarea masinii a fost stabilit de primarie la suma de trei mii de lei pe zi. Ana Anghel spune ca plata este acceptata pentru minimum sase luni sau maximum un an. Pentru o jumatate de an, parcarea costa 547.500 de lei, iar pentru 12 luni, 1.095.000 de lei. Cele 320 de locuri existente aduc in bugetul DADPP 350,4 milioane de lei anual, suma pe care directia o va folosi pentru administrarea acestora.

Exit mobile version