9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCultura de canabis la Melinesti

Cultura de canabis la Melinesti

Traficantii pregateau droguri pentru Europa de Vest in doua sere din satul Valea Muierii de Jos. Cu zece zile inainte de prima recolta, cultivatorul a fost arestat, iar complicii lui au fost dati in urmarire generala.


O persoana a fost arestata, iar alte doua au fost date in urmarire generala, dupa ce lucratorii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Craiova au descoperit in comuna doljeana Melinesti o adevarata ferma in care era cultivat canabis in sistem intensiv, in doua sere aduse din strainatate.


Serele din Valea Muierii de Jos


Pe 10 august, agentii de la Postul de Politie Melinesti, judetul Dolj, au aflat ca in comuna, pe raza satului Valea Muierii de Jos, se afla doua sere in care a fost cultivat canabis. Politistii i-au sesizat pe lucratorii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Craiova, impreuna cu care s-au deplasat la fata locului, unde au identificat doua sere cu o suprafata totala de peste 600 mp in care se aflau culturi de canabis in patru stadii de vegetatie, plantele având inaltimi cuprinse intre 25 si 120 cm. Canabisul era cultivat in sistem intensiv, pe rânduri, la distante de 60 cm atât intre rânduri, cât si intre plante.


S-au mai gasit patru rasadnite pentru insamântarea canabisului, in care se aflau in faza de germinare peste 600 de plante de canabis, care urma sa fie plantate in sera dupa recoltarea celor care aveau cel mai avansat stadiu de vegetatie, in acest mod urmând a fi inlocuite continuu plantele recoltate.


Serele erau prevazute cu instalatie electrica, instalatie de irigat, ustensile manuale pentru plantat si pentru intretinerea culturii. In vecinatatea serelor a fost amenajat un put care servea la furnizarea apei necesare irigarii culturii.


Droguri pentru Germania si Elvetia


„Cantitatea de canabis aflata in stare de vegetatie in cele doua sere totaliza circa 230 kg, fiind cea mai mare cantitate de canabis din cultura identificata in anul 2006 in România. Analizele de laborator au pus in evidenta o puternica concentratie de tetrahidrocannabinol (THC) in probele ridicate din cultura, ceea ce demonstreaza faptul ca aceasta varietate de canabis a fost special selectionata pentru obtinerea de droguri de risc de calitate superioara“, a declarat comisarul-sef Gheorghe Bica, seful BCCO Craiova.


Cercetarile intreprinse au stabilit ca serele au fost aduse din Germania si fusesera amplasate in satul Valea Muierii de Jos, pe un teren apartinând lui Marin Trasca din Craiova, ce fusese dat in arenda familiei Chivu, care la rândul ei l-a subinchiriat membrilor grupului criminal organizat pentru infiintarea culturii respective. Canabisul urma sa fie recoltat in mai multe etape, uscat, transportat si valorificat pe piata consumatorilor de droguri din Europa Occidentala, cu predilectie in Germania si Elvetia, cu pretul de 3.000 de euro/kg. Cultivatorii n-au mai apucat sa vada prima recolta, fiind „deranjati“ de politistii de la Crima Organizata cu zece zile inainte de recoltare.


Mandate de arestare pentru cultivatori


In opinia politistilor de la BCCO Craiova, grupul criminal organizat era constituit din: Ottmar-James Mosbacher, de 39 de ani, cu dubla cetatenie, americana si germana, nascut in New York, SUA, domiciliat in Germania, liderul grupului; Verginica-Cristina Mosbacher, de 20 de ani, cetatean român, din comuna Melinesti – Dolj; Heindrich-Werner Neiderberger, de 46 de ani, cetatean elvetian, cu domiciliul in Elvetia. Cei trei au fost ajutati si de alte persoane, a caror identitate nu poate fi data inca publicitatii de politisti.


Din grupul celor trei a fost retinut de oamenii legii elvetianul Heindrich-Werner Neiderberger, cel care intretinea cultura. Impotriva acestuia, judecatorii Tribunalului Dolj au emis un mandat de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile, la propunerea procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism Dolj. Ceilalti doi membri ai grupului, respectiv sotii Mosbacher, se sustrag cercetarilor, fiind dati in urmarire generala. Si impotriva lor, Tribunalul Dolj a emis mandate de arestare preventiva in lipsa, pe o durata de 30 de zile.


Membrii grupului sunt cercetati pentru savârsirea infractiunilor de constituire a unui grup criminal organizat si cultivare fara drept de plante cu continut stupefiant, fapte pentru care risca pâna la 20 de ani de inchisoare. Elvetianul arestat mai face obiectul cercetarilor in alt dosar, pentru vatamare corporala din culpa, iar Verginica-Cristina Mosbacher mai este cercetata pentru fals, uz de fals si trecere ilegala a frontierei de stat.


Cea mai importanta captura a anului


Captura politistilor de la BCCO Craiova este cea mai importanta de acest gen din 2006. Cei doi cetateni straini se afla in România din luna mai. Au incercat in multe locatii, in Gorj si Mehedinti, stabilindu-se pâna la urma in Dolj. Plantele de canabis obtinute de ei la Melinesti par sa fie de tipul sinsemilla, cea mai performanta planta de canabis din zilele noastre, selectionata special pentru a avea un ritm de crestere rapid si pentru a oferi stari euforizante foarte puternice consumatorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS