Acasă Local Gorj Scurte stiri

Scurte stiri

Zonele turistice, monitorizate de inspectori


Zonele turistice din judetul Gorj sunt monitorizate de inspectorii din cadrul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Gorj. Fiecare inspector raspunde de o anumita zona si efectueaza periodic controale in privinta prevenirii introducerii in alimentatie a unor produse periculoase pentru sanatate. „Nu vrem sa avem probleme in privinta aparitiei unor cazuri de toxiinfectii alimentare in rândul turistilor veniti in judetul nostru si de aceea ne-am luat masuri de siguranta. Toti inspectorii supravegheaza zonele turistice“, a spus directorul DSVSA Gorj, Ion Iliuta.               (A.I.)


                                                        S-au taiat cu flexul


Doi barbati au fost victimele unor incidente provocate chiar de ei. Luni seara, la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean Olt, a fost adus Marin Seceta, de 32 de ani, din Balteni, care a suferit o rana profunda la mâna dreapta. Conform spuselor sale, necazul s-a petrecut in timp ce incerca sa taie niste scânduri cu flexul. „Taiam niste blani cu flexul, iar la un moment dat, cred ca dintr-un cui, flexul a sarit in mâna mea“, a povestit Marin. Barbatul a fost operat, intrucât starea sa de sanatate nu era prea buna. In cursul aceleasi seri, la spital a mai fost adus un barbat din Caracal, Paul P., de 56 de ani. Si acesta a avut aceeasi soarta, ranindu-se la mâna cu flexul, tot in timp ce incerca sa taie niste scânduri. Cei doi au ramas internati in Sectia de chirurgie plastica, pentru a primi ingrijirile necesare.                                                                                                  (D.M.)


                                        Transport ilegal de bauturi alcoolice


Un tânar a fost depistat marti de politisti in timp ce descarca 50 de litri de bauturi alcoolice netimbrate si fara acte de provenienta, intr-un bar din orasul Potcoava. Marinel A., de 28 de ani, din localitatea Optasi Magura, a fost identificat de lucratorii de la Investigarea Fraudelor si agenti din cadrul Politiei orasului Potcoava in timp ce incerca sa descarce bauturile alcoolice din autoturismul Dacia 1310 cu numarul de inmatriculare OT-77-ARY, proprietate personala. Tânarul voia sa plaseze marfa intr-un bar din Potcoava, dar a fost identificat de politisti la timp, astfel ca bauturile alcoolice, ambalate in PET-uri de cinci litri, netimbrate si pentru care nu existau documente de provenienta, au fost confiscate.


Cu ocazia verificarilor, s-a stabilit ca Marinel A. oferea spre vânzare barului intreaga cantitate de bauturi alcoolice, cu toate ca PET-urile nu aveau timbru fiscal si nici eticheta privind denumirea produsului. In cauza s-a luat masura confiscarii intregii cantitati de marfa si sanctionarea contraventionala a soferului vinovat.                                  (S.B.)


                                       Doi soferi s-au luat la bataie in strada


Ieri-dimineata, in jurul orei 10.00, la iesirea din Slatina spre Pitesti, doi soferi s-au luat la bataie in plina strada. Angi Viorel Andrei, de 20 de ani, cu domiciliul in Austria, conducea un Jeep pe directia Pitesti. Viorel Ciubotariu, de 34 de ani, din localitatea Oravita, se afla la volanul unui tir, si acesta rulând in aceeasi directie. In zona unui Peco, conducatorul Jeep-ului a intentionat sa-l depaseasca pe cel de-al doilea conducator, sicanându-l in trafic. Iritat de comportamentul colegului sau din trafic, soferul tirului nu s-a lasat mai prejos, semnalizându-l pe Angi cu farurile masinii. Tânarul n-a cedat si a scos mâna pe geamul masinii, aratându-i celuilalt sofer degetul mijlociu. Cei doi conducatori au oprit masinile, iar Angi a inceput sa-l loveasca cu pumnii pe Viorel Ciubotariu. Dupa câteva minute, politistii din cadrul Politiei municipiului Slatina au intervenit si i-au sanctionat pe cei doi batausi, fiecare primind o amenda de 200 RON.                                       (D.M.)

Exit mobile version