11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalZiua Minerului, sarbatorita separat de sefi si de ortaci

Ziua Minerului, sarbatorita separat de sefi si de ortaci

De Ziua Minerului, traditionalele petreceri la iarba verde cu mici si bere nu mai exista si prea putini ortaci se mai gândesc la 6 august ca la sarbatoarea lor.


Ministrul economiei si comertului, Codrut Seres, a participat sâmbata la manifestarile pe care administratia Companiei Nationale a Huilei si autoritatile locale le-au pregatit cu ocazia sarbatoririi Zilei Minerului, 6 august. Seres le-a transmis ortacilor din Valea Jiului pe lânga traditionalul „Noroc Bun!“, faptul ca este nevoie de munca lor, linistindu-i astfel in privinta sigurantei locurilor de munca.


„Ne gândim la viitorul mineritului din Valea Jiului pentru ca, iata, asa cum anul acesta o dovedeste, productia de energie electrica a tarii, cel putin pe perioada de vara, se bazeaza si pe efortul Vaii Jiului. Acest viitor n-am sa-l imbrac, sa va spun cât este de luminos, cu totii stiti eforturile pe care le facem si pentru retehnologizare, si pentru securitatea muncii, si pentru o viata mai buna a colegilor care lucreaza in subteran sau la suprafata si nu in ultimul rând si pentru a reda circuitului economic acele perimetre care s-au epuizat“, a declarat Seres.


Ministrul Codrut Seres sustine ca a dorit sa fie prezent in Valea Jiului la sarbatoarea ortacilor, „pentru a exprima, in primul rând, respectul personal pentru cei care muncesc in minerit, o meserie atât de necesara economiei românesti, pe cât este de grea si periculoasa si, nu in ultimul rând, pentru a transmite mesajul guvernului ca suntem intru totul pentru sprijinirea acestui sector“.


Ministrul Seres a participat la ceremonialuri de depuneri de coroane de flori la Vulcan si Lupeni, iar la Sucursala Electrocentrale Paroseni a vizitat investitia româno-japoneza „Proiectul integrat Itochu“, aflata in probe, si a avut o intâlnire cu energeticienii.


Ortacii au sarbatorit Ziua Minerului la unitatile de care apartin, in organizarea celor doua sindicate din Valea Jiului si separat fata de administratia Companiei, care a sarbatorit alaturi de delegatia ministeriala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU