16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Reteta de catanie

Se stie ca nu exista mâncare mai buna pe lume decât aceea gatita la cazan! Cantinele studentesti, cele ale penitenciarelor, dar mai ales cele din armata au ajuns faimoase pentru deliciile pe care le ofera „mesenilor“ lor.


Intre felurile preferate ale militarilor, locul intâi il ocupa, desigur, fasolea cu ciolan. Dar cum reteta am prezentat-o acum câteva luni prin bunavointa fostului director al Penitenciarului pentru Minori si Tineri, Constantin Bala, expert in preparate culinare, de data aceasta va indemnam sa savurati o musaca de cartofi soldateasca, unul dintre felurile cu care s-au infruptat saptamâna trecuta militarii in termen de la BIT.


Musaca de cartofi (fara orez!) – 104 portii!


Ingrediente: 40 kg de cartofi, 3 kg de ceapa, 2 kg de morcovi, 30 de oua, 1 kg de pasta de tomate, 15 kg de carne tocata, vegeta, sare, piper dupa gust.


Se curata ceapa, cartofii si morcovii, iar cei din urma se taie rondele. Ceapa se caleste. Se bat ouale si se incorporeaza cu carnea tocata, ceapa calita, iar la sfârsit pasta de tomate, la care se adauga condimentele. Se unge tava, se asaza un strat de cartofi, apoi un strat de compozitie, iar unul de cartofi. Se lasa la cuptor circa o jumatate de ora. De-li-cioa-sa! Pofta buna!


A prezentat bucatar-sef caporal Alexandru Stefanica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII