5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBanda de spargatori de bancomate, anihilata

Banda de spargatori de bancomate, anihilata

O banda de spargatori de bancomate a fost prinsa de Serviciul pentru Cercetarea Criminalitatii Organizate si Antidrog Gorj la câteva zeci de minute dupa ce un operator de serviciu al BCR Bucuresti anuntase la politie ca dintr-un bancomant din Târgu Jiu se fac retrageri masive de bani, la o ora mai putin obisnuita.


O banda de spargatori de bancomate a fost anihilata de politistii gorjeni la sfârsitul saptamânii trecute, in urma unei actiuni in forta, in apropierea Garii din Târgu Jiu. Membrii bandei de spargatori actionau la bancomatul BCR care este amplasat la sediul Directiei de Impozite si Taxe Locale Târgu Jiu. Fara sa fie deloc deranjati de camera de filmat care inregistra tot ce se intâmpla, trei barbati s-au apucat sa retraga diferite sume de bani, la intervale foarte apropiate. Nici macar ora, respectiv 3.50, nu i-a facut sa se teama ca, totusi, cineva din sistemul propriu de supraveghere al bancii i-ar putea depista. Acest lucru s-a si intâmplat, de altfel: un operator de serviciu al BCR a telefonat la 112 si a anuntat ca la unul dintre bancomatele din Târgu Jiu se intâmpla lucruri „ciudate“. Aparatele de supraveghere i-au indicat angajatului bancii ca din bancomatul aflat la Directia de Impozite si Taxe Locale se scot foarte multi bani, la o ora la care in mod normal au loc foarte rar operatiuni de acest tip.


Doljean dat in consemn la frontiera


Imediat ce au fost sesizati despre posibilitatea spargerii bancomatului, toate patrulele din zona garii si ofiteri din cadrul Serviciului pentru Cercetarea Criminalitatii Organizate si Antidrog Gorj au incercuit locul faptei si au reusit sa-i prinda pe doi dintre autorii jafului. Acestia sunt Manuel Rares Vaida, de 25 de ani, din localitatea Ocna Mures, judetul Alba, si Ionut Valentin Dovleac, de 19 ani, din Slatina, judetul Olt, ambii fara ocupatie. Cel de-al treilea participant la spargerea bancomatului a reusit sa fuga cu un autoturism Lancia inmatriculat in Italia.


De altfel, politistii au aflat ca barbatii s-au intors recent din Italia, unde, deocamdata, nu se stie cu ce s-au ocupat. La filtrele dispuse la iesirile din municipiul Târgu Jiu a fost depistata si masina cu care cel de-al treilea barbat reusise sa fuga, dar la volanul autoturismului se afla un prieten de-al fugarului. Acesta se numeste Radu Florin Danici, are 25 de ani si este din localitatea Teasc, judetul Dolj. Tânarul a fost deja dat in urmarire generala si in consemn la frontiera, politistii temându-se ca barbatul ar putea parasi tara.


Carduri false


Din primele investigatii ale ofiterilor de la Crima Organizata a reiesit ca tinerii au scos bani cu ajutorul unor carduri false, folosind PIN-uri reale. „Toata operatiunea a fost inregistrata de camerele video, iar imaginile au fost analizate de politie si a putut fi identificat clar si fugarul. Suspiciunea a aparut in momentul in care sume de 4.000.000 – 6.000.000 de lei erau scoase din bancomat la numai câteva secunde. A fost suficient pentru a actiona si pentru a prinde doi dintre tineri. Soferul care conducea Lancia si care a declarat ca nu stie nimic de bancomatul jefuit este deocamdata cercetat fara a i se aduce vreo invinuire. Se va stabili daca este implicat in furtul banilor. Nu se cunoaste daca tinerii au mai fost implicati si in alte cazuri asemanatoare.


Lânga bancomatul BCR mai este inca un bancomat, despre care paznicul bancii respective a spus ca ar fi fost spart. Se fac verificari“, a precizat inspectorul Ionut Daniel Tica, purtatorul de cuvânt al Inspectoratului de Politie al Judetului Gorj.


Manuel Rares Vaida si Ionut Valentin Dovleac sunt cercetati pentru asociere in vederea comiterii de infractiuni, furt calificat si utilizarea de instrumente de plata falsificate.


Vaida a fost arestat


Manuel Rares Vaida a fost arestat sâmbata in baza unui mandat de arestare preventiva emis pe 29 de zile de Judecatoria Târgu Jiu. Valentin Dovleac este anchetat in stare de libertate, judecatorii stabilind ca acesta nu reprezinta pericol social.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU