3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Stiri IT&C

123 de Milioane de chinezi folosesc internetul


sondaj realizat in China a demonstrat ca numarul utilizatorilor de internet din aceasta tara a depasit pragul de 123 de milioane, la sfârsitul lunii iunie. Potrivit site-ului Yahoo!News, in sondajul mentionat, realizat de CNNIC (China Internet Network Information Center), se mai arata ca doua treimi din numarul total de utilizatori au acces la internet prin conexiuni de banda larga. In acest context, cresterea procentajului de utilizatori in China, in perioada 2005 – 2006, este de 19,4 la suta.


Analistii it din tara asiatica sustin ca procentul respectiv se va mentine pentru o perioada mai indelungata, intrucât piata locala are un potential imens de dezvoltare. Se estimeaza chiar ca numarul utilizatorilor chinezi care se vor conecta la internet in urmatorii ani va creste cu 500 de milioane.


Tendinta ascendenta nu a trecut neobservata de companii ca Google, Yahoo si Microsoft, care au intrat deja in lupta pentru „teritoriu“ pe o piata care are toate sansele ca, in câtiva ani, sa ajunga la 700 – 800 de milioane de utilizatori.


In prezent, China este cea mai mare piata de internet din lume, dupa Statele Unite. Insa multi specialisti estimeaza ca in China se va depasi piata americana, intrucât aceasta este aproape de saturatie, 85 la suta din populatie folosind internetul. Prin comparatie, numai zece la suta din populatia totala a Chinei, care se ridica la 1,3 miliarde, se conecteaza la internet.


 Time Warner pregateste vânzarea AOL Europa


Surse din cadrul companiei Time Warner au anuntat ca aceasta va renunta la componentele prestatoare de servicii ale diviziilor sale AOL din Europa. Potrivit site-ului Yahoo!News, reprezentantii Time Warner au precizat ca informatiile privind progresul acestei tranzactii nu vor fi facute publice pâna luna viitoare. Cu toate acestea, o sursa de la British Sky Broadcasting Group a mentionat, recent, ca firma se afla intr-un stadiu avansat de negocieri pentru achizitionarea AOL UK. In eventualitatea incheierii unui contract, British Sky Broadcasting Group va oferi servicii de dial-up si conectare de banda larga celor 2,2 milioane de utilizatori AOL din Marea Britanie.


„Privim totul ca pe o oportunitate. Nu obisnuim sa facem achizitii in acest spatiu. In plus, nu suntem interesati sa platim o suma mare, in cazul unei situatii de competitie“, a declarat James Murdoch, director executiv in cadrul companiei britanice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS