3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLos Pogos, o formatie mereu in schimbare

Los Pogos, o formatie mereu in schimbare

Los Pogos este una dintre formatiile de punk din România, care incearca prin mesajele pe care le promoveaza sa aduca ceva nou in mentalitatea românilor si in ideile preconcepute fata de fenomenul punk.


Prezenti si ei la festivalul „Summer of Punk 2006 Romanian Tour“ alaturi de alte formatii cunoscute din lumea punk-ului, membrii formatiei Los Pogos au reusit sa se faca placuti prin stilul pogo-punk abordat. Multi punk-eri craioveni au venit la concert pentru a savura aceste ritmuri, mult mai blânde decât punk-ul clasic agresiv, dar tot la fel de protestatare cu privire la discriminarea rasiala si alte nedreptati sociale. „In mare parte stilul, pe care il abordam este pogo-punk. Este un stil care prinde mult mai repede la public si face ca intercomunicarea dintre cei de pe scena si cei din sala sa se mareasca“, a spus Levi. Ideea infiintarii trupei Los Pogos a aparut in mai 2002, când Zsolti si Levi s-au intâlnit la concertul sustinut de formatiile Trauma si Argies si s-au inteles sa faca o trupa punk. A trecut ceva timp pâna când s-au intâlnit iarasi la concertul trupelor la care cântau, Trauma si PICSA, si s-au hotarât ca atunci când Zsolti va veni in Cluj-Napoca sa caute membrii pentru o trupa. Acest lucru s-a realizat in luna septembrie 2002. Candidat pentru baterist era Misu de la Trauma, si un alt Misu a fost gasit pentru a-i acompania la chitara. Amândoi au fost bucurosi de oferta si la sfârsitul lui septembrie au inceput repetitiile. Prima repetitie a fost sustinuta chiar in pivnita lui Radu, solistul formatiei Trauma, dar, dupa niste probleme cu vecinii acestuia, baietii s-au vazut nevoiti sa se mute in alta pivnita. Formatia a avut primul concert pe data de 28 ianuarie 2003 si a iesit foarte bine. „Oamenii prezenti la concert s-au simtit minunat, au facut pogo si se tot loveau de stativele de la microfoanele noastre“, a declarat Zsolti, unul dintre solistii formatiei Los Pogos. Dupa un an de la infiintarea formatiei si dupa un sir de concerte reusite, Misu „Mare“ a plecat in Germania, Zsolti in SUA, numai Levi si Misu „Mic“ au ramas in tara. Dupa aceasta perioada „de despartire“, formatia s-a reunit si a reusit sa scoata si un demo, care a fost foarte bine primit de catre public. La scurt timp, bateristul formatiei, Misu „Mare“ a plecat in Olanda, iar membrii formatiei au incercat alti doi bateristi: Norbi si Moris. Pâna la urma, numai unul singur a ramas in trupa, acesta fiind Moris.


Festival cu surprize


Formatia Los Pogos a incântat cu ritmurile punk pe care le adopta si publicul de peste hotare. In Ungaria, la festivalul de punk, una dintre surprizele mai putin placute a fost faptul ca formatia a cântat cu Dan de la formatia Dance Trauma in locul lui Levi, pentru ca autoritatile din România nu i-au dat voie sa paraseasca tara. Pe 26 septembrie 2004, la Festivalul „Pogo Fest“, in formatie s-au produs iar modificari. A aparut noul baterist, Norbi, iar anul urmator, 2005, a adus trupei si alte schimbari: Levi s-a mutat la Bucuresti, iar bateristul Norbi, la numai câteva luni de la cooptare, a parasit formatia. „Noul baterist, Jani, este un baterist mai bun, si ca om ni se pare O.K. El nu incearca sa devina un «mainstream artist», nu se crede cel mai bun muzician si nu ne intreaba tot timpul despre bani. In afara de aceste schimbari, mai incercam si un trompetist si un trombonist. O sa vedem la ce ajungem cu ei…“, a declarat Zsolti.


Albume si compilatii Los Pogos


2005 – Punk-Rock Unity I. (Compilatie)


2004 – Punk’s Not Bad (Live from Felsziget)


2004 – Punk Romania 2 (Compilatie punk din România)


2004 – Punk Romania (Compilatie punk din România)


2003 – Los Pogos (Demo)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS