17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLa vremuri noi, metode de seductie noi

La vremuri noi, metode de seductie noi

O scrisoare de dragoste pentru persoana iubita? Depasita. Un buchet de flori, o cina la lumina lumararii? Nu e o idee prea buna. Romantismul este o „practica“ pe cale de disparitie si, pentru a „agata“ o fata fara a risca sa fiti trimisi la plimbare, trebuie neaparat sa apelati la ultimele tehnologii.


 


 In plin secol al tehnicii, intâlnirile se fixeaza pe chat, invitatiile se fac prin intermediul unui sms si in locul unei cutii de bomboane se poarta mesajele multimedia. Instrumentele si metodele de seductie traiesc o adevarat revolutie, iar cuvântul de ordine este, din ce in ce mai des, „viteza“. Cel putin asa rezulta dintr-un sondaj realizat de Eta Meta Research care a intervievat un numar de 130 de specialisti in moda, noi tendinte si lifestyle. In opinia specialistilor, masculii secolului XXI sunt inca un popor de vânatori, sau cel putin sunt convinsi de asta, 81 la suta dintre persoanele intervievate impartasind acest punct de vedere. Arsenalul unui Don Juan modern s-a schimbat mult fata de acum câtiva ani. Armele de „agatat“ din vremea bunicilor sunt moarte si ingropate, incepând cu clasica scrisoare de dragoste, la serenada, ca sa nu mai vorbim de buchetul de flori si cutia de bomboane. In schimb, sunt inca pe val dedicatia radiofonica sau cina la lumina lumânarii, chiar daca aceasta din urma a cam pierdut teren in fata unui aperitiv servit intr-un local la moda, preferat de 55 la suta dintre respondenti. Pentru a-si comunica sentimentele, barbatii vremurilor noastre apeleaza mai ales la ultimele tehnologii, de la e-mail la sms, si, mai nou la MMS, preferat de 48 la suta dintre persoanele intervievate. Actiunea de cucerire trebuie sa fie neaparat concentrata intr-o perioada cât mai scurta, in pas cu schimbarile de ritm din viata cotidiana, vremurile in care curtarea „victimelor“ dura ceva mai mult timp fiind de mult date uitarii.


Metode de seductie, in pas cu vremurile


Si locurile adecvate pentru un „agatat“ reusit s-au schimbat mult in ultimii zece, 20 de ani. Discoteca reuseste inca sa se mentina in top, primatul ei fiind insa amenintat de locurile de intâlnire virtuale, precum site-urile dedicate persoanelor singure. Inca este la moda unul dintre locurile traditionale de seductie si anume plaja, mentionata de 79 la suta dintre respondenti. Si „repertoriul“ folosit atunci când domnii „trec la atac“ s-a schimbat mult, asta daca nu vreti sa riscati sa fiti lasat cu ochii in soare dupa câteva replici. In opinia a 57 la suta dintre specialisti, domnii care incearca sa faca pe durii, un pic a la Humphrey Bogart, cu ochelari de soare si tigara in coltul gurii, ar trebui sa se gândeasca de doua ori inainte de a trece la atac, pentru ca sansele lor de succes sunt minime. Nici stilul serviabil, tipic unui cavaler mereu dispus sa sara in ajutorul unei doamne nu prea mai are trecere la reprezentantele sexului frumos. Pentru acestea, majordomii au si ei rolul lor, insa nu tocmai acela de a le cuceri inima. Sanse reduse de reusita si pentru barbatul super macho, cu muschii „la vedere“, mai preocupat sa isi expuna trupul bine lucrat, decât sa se gândeasca la ce vrea femeia care ii sta alaturi. Nu mai functioneaza nici macar frazele tipice de agatat, de tipul „era scris in stele ca ne vom intâlni si nu trebuie niciodata sa nesocotim ce spun astrele“.


Doamnele vremurilor noastre nu se mai dau in vânt nici dupa zâmbareti, altfel spus dupa acei barbati care cred ca pentru a cuceri inima unei femei este suficient sa ii smulga un zâmbet. Insa la urma urmei ce mai functioneaza? Ei bine, asta specialistii au cam uitat sa spuna, probabil pentru ca o reteta universala chiar nu exista.


Pentru ca daca e adevarat ca seductia este acum doar ceva pentru tehnoromantici, la un moment dat si acestia trebuie sa se intâlneasca fata in fata si intre ei trebuie sa se aprinda cumva flacara pasiunii. Iar aici, probabil, ceea ce functioneaza cel mai bine este un stil personal si sa dati frâu liber fanteziei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU