7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMilitar mort in accident rutier

Militar mort in accident rutier

Comandantul Batalionului 280 Infanterie Focsani, Stefan Balan, si sotia sa au murit ieri, in jurul orei 13.00, iar fetita lor, de 14 ani, a fost transportata la un spital din Bucuresti in stare foarte grava, dupa ce masina in care se aflau a intrat pe contrasens si s-a lovit de alt autoturism, in timp ce se indreptau spre casa.


Locotenent-colonelul Stefan Balan, de 39 de ani, sosise in România ieri-dimineata, cu cei 29 de colegi din batalion, dupa sase luni de misiune in Irak. Acesta a fost asteptat, ieri dimineata, de familie pe Aeroportul International Otopeni, sotia si fata comandantului fiind lasate sa intre pe pista pentru a-l imbratisa pe sotul si tatal care scapase viu din infernul irakian. Dupa terminarea ceremonialului de primire, Stefan Balan a urcat in masina familiei si, impreuna cu sotia si fiica, a plecat spre Focsani, rulând inaintea autocarului in care se aflau ceilalti 29 de militari ai batalionului intors din Irak. Militarul conducea un autoturism Skoda Octavia pe DN 2 E 85 – din directia Buzau catre Focsani – iar pe raza comunei Podgoria, in afara localitatii, din cauza imprudentei, a patruns pe contrasens si a intrat in coliziune usoara laterala – oglinzi retrovizoare stânga – cu un autoturism Ford Mondeo, condus regulamentar din sens opus de Sergiu A., de 38 de ani, din Galati. Dupa producerea impactului lateral, autoturismul Skoda Octavia a derapat si a intrat in coliziune cu un autoturism VW Golf condus regulamentar de Andrei A., de 19 ani, din Piatra Neamt, care circula din directia Focsani catre Bucuresti. Militarul si sotia sa au murit pe loc. Fetita de 14 ani a suferit un politraumatism si traumatism cranio-cerebral grav si respira cu ajutorul aparatelor, iar doctorii sunt rezervati in ceea ce priveste sansele ei de supravietuire. Cei doi ocupanti ai autoturismului VW au suferit vatamari si au fost transportati la Spitalul Municipal Râmnicu Sarat pentru investigatii. Potrivit regulilor, cei 30 de membri ai Batalionului 280 Infanterie Focsani urma sa intre in trei zile de carantina, dupa care puteau pleca in concediul de o luna si jumatate.


Batalionul 280 Infanterie din Focsani, a carui conducere a fost preluata de colonelul Balan incepând cu anul 2005, a participat pâna pe 27 iulie la operatiunea de stabilizare si reconstructie a Irakului. Timp de sase luni, militarii români au participat la operatiunea „Antica Babilonia VI“ si au executat aproximativ 1.500 de misiuni de patrulare si escorta, de paza, de pregatire a structurilor militare irakiene, pentru realizarea unui climat de pace si stabilitate in aceasta tara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU