10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBani pentru bibliotecile scolare

Bani pentru bibliotecile scolare

1.100 RON va primi in anul scolar 2006-2007 fiecare dintre cele 250 de unitati de invatamânt din Dolj, pentru achizitionarea si imbunatatirea fondului de carte din bibliotecile scolare.


Potrivit liderilor de sindicat din invatamântul preuniversitar doljean, cât si a reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj, incepând cu anul scolar viitor, 2006-2007, toate unitatile scolare vor beneficia de „bani de la guvern, pentru achizitionarea si imbogatirea fondului de carte din biblioteci“. „Fiecare dintre cele 250 de unitati scolare din invatamântul preuniversitar va primi din partea guvernului, prin Ministerul Educatiei si Cercetarii, suma de 1.100 RON pentru imbunatatirea fondului de carte. Acesti bani reprezinta de fapt un ajutor promis de reprezentantii guvernului, inca de pe timpul grevei generale din educatie“, a spus Alexandru Gâdar, inspector scolar general adjunct in cadrul ISJ Dolj.


Potrivit sursei citate, banii vor intra in vistieria scolilor, in perioada urmatoare. De asemenea, la cei 1.100 RON prevazuti pentru fiecare scoala, se vor adauga 7 RON, pentru fiecare elev inscris in unitatea de invatamânt respectiva. „Putem preciza ca fondul de carte reprezenta una dintre doleantele mai vechi ale oamenilor de la catedra. Dupa 1990, este pentru prima data când guvernul aloca bani pentru cumpararea de carti pentru bibliotecile scolare“, a explicat Gâdar. De aceeasi parere a fost si presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamânt (FSLI) Dolj, prof. Constantin Rada. „Suma de bani nu e colosala, dar tinând cont de faptul ca pâna acum ne-am ales mai mult cu vorbe decât cu fapte, putem spune ca e ceva. Daca tinem cont si de cei 7 RON, per elev inscris, sumele se mai rotunjesc“, a explicat presedintele FSLI Dolj.


Scoli fara diferente


Banii pentru fondul de carte din bibliotecile scolare, cei 1.100 RON,reprezinta o noua dotare a unitatilor de invatamânt, dupa prima care a constat in modernizarea scolilor cu retele complete de calculatoare conectate la internet. Mai exact, prin aceasta „reglementare si reimprospatare a fondului de carte existent in biblioteci“ se doreste desfiintarea diferentelor dintre scolile din mediul rural si cele din urban.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS