Acasă Local Gorj Comisia de licenta, trimisa la Parchet

Comisia de licenta, trimisa la Parchet

Comisia de licenta care s-a ocupat de organizarea examenului pentru absolventii formei de invatamânt fara frecventa a Facultatii de Stiinte Economice din cadrul UCB a fost data pe mâna Parchetului de pe lânga Tribunalul Gorj.


Conducerea Universitatii „Constantin Brâncusi“ din Târgu Jiu a formulat o plângere penala impotriva intregii comisii care s-a ocupat de licenta a 116 studenti ai Facultatii de Stiinte Economice. Desi apele pareau sa se fi limpezit la Universitatea din Târgu Jiu, noi nereguli continua sa apara. O verificare de rutina care a avut loc la Facultatea de Stiinte Economice a scos la iveala faptul ca 116 studenti de la fara frecventa au sustinut examenul de licenta inainte de a termina studiile. Mai exact, candidatii au dat examenul final inainte cu un semestru. Este vorba de 71 de studenti in sesiunea din februarie 2005 si 45 in februarie 2006. In ultimul birou de Senat al UCB s-a decis formarea unei comisii de disciplina care sa judece cazul si sesizarea Parchetului de pe lânga Tribunalul Gorj.


Caruntu, pe faras


Comisia care s-a ocupat de licenta celor 116 studenti a fost formata din fostul decan Constantin Caruntu, prodecanii Adina Neamtu (care si-a pierdut intre timp functia) si Gheorghe Holt si secretara comisiei, profesoara Mariana Vaduva. Rectorul Universitatii „Constantin Brâncusi“, Adrian Gorun, a propus ca dupa ce comisia de disciplina se va pronunta in legatura cu cele intâmplate, Constantin Caruntu sa fie suspendat din cadrul UCB si sa nu mai poata preda, iar prodecanul Gheorghe Holt sa fie de asemenea suspendat, insa numai din functia de conducere.


Studentii respectivi au achitat integral taxele de studii, insa comisia i-a chemat mai devreme la licenta. Itele incurcate ale acestui caz urmeaza sa fie descurcate de procurori. Este de amintit si faptul ca Vaduva si Caruntu sunt cercetati de Parchetul de pe lânga Tribunalul Gorj, pentru ca au lasat neinmatriculati câteva sute de studenti. Astfel, situatia a peste 300 de studenti ai Facultatii de Stiinte Economice, care au trecut in anul al II-lea de studii neinmatriculati, este in continuare incerta.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version