13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTitularizare cu scandal

Titularizare cu scandal

Participantii la sedinta publica de repartizare a candidatilor pe posturile sau orele vacante din Dolj s-au calcat in picioare pentru o catedra. Zorii zilei i-au prins pe oameni la coada.


Isteria repartizarii pe posturi a candidatilor examenului de competenta din acest an a cuprins toate cele patru centre de examen din Craiova: Colegiul National „Fratii Buzesti“, Liceul de Arta „Marin Sorescu“, Liceul Teoretic „Traian Vuia“ si Grupul Scolar CFR.


Inca de la primele ore ale diminetii de marti (25 iulie – n.r.), cei peste 1.900 de candidati au luat cu asalt unitatile de invatamânt pentru a-si vedea „visul cu ochii“. Au fost insa nevoiti sa stea ore in sir in picioare pentru a intra in posesia unei repartitii, iar cei mai norocosi au primit o catedra in preuniversitar, abia târziu dupa miezul noptii. „Aceasta etapa a miscarii personalului didactic s-a desfasurat ingrozitor de prost. Nu suntem animale sa stam atâtea ore in picioare. Avem si noi copii acasa pe care i-am lasat prin vecini“, a spus enervat peste masura unul dintre candidatii doljeni. Tensiunea printre dascali a luat proportii in momentul in care membrii comisiei de mobilitate, inspectorii cu probleme de personal, au anuntat ordinea de repartizare a posturilor: prioritate la repartitii au avut profesorii care au obtinut titulatura in acest an, apoi detasatii care au continuitate, detasatii simpli, suplinitorii care au continuitate pe post si in cele din urma suplinitorii. „Cum am rostit ordinea repartizarilor, parca i-am omorât. Au innebunit cu totii si au inceput sa tipe la noi fara nici o jena. Am incercat sa le explicam ca noi, membrii comisiei de mobilitate, nu avem nici o vina, deoarece etapele de repartizare au fost stabilite de ministerul de resort“, a spus directorul Colegiului National „Fratii Buzesti“, profesorul Zamfirica Petrescu.


Au existat si gura-casca


Printre cei aflati in sala de sedinte au existat si persoane care, desi au obtinut la una dintre etapele repartitiilor (titularizare, detasati continuitate, detasati etc.) un post in invatamântul doljean, s-au gândit acum ca ar fi mai bine sa-l schimbe cu altul. Nemultumirea lor a fost insa mare in momentul in care reprezentantii ISJ le-au spus raspicat: „Nu mai stati degeaba in sala ca posturile nu se schimba“. „Sunt o multime dintre candidati care nu cunosc metodologia de examen. O data ce au fost stabilite niste criterii de catre minister, nu se mai schimba. Onoratii nostri candidati habar nu aveau pe ce lume se afla. Superficiali, ca de obicei, au luat acest concurs in derâdere. Desi li s-a dat totul mura-n gura, nu au priceput mare lucru. Au venit la competenta fara a deschide cel putin o data metodologia de examen“, a declarat presedintele Comisiei de mobilitate din Centrul 2 de repartitii, profesorul Petrescu Zamfirica.


Furtuna a blocat transmiterea datelor


Furtuna care s-a abatut asupra judetului Dolj, in noaptea de 25 spre 26 iulie, a blocat transmiterea datelor catre Ministerul Educatiei. „Timp de doua-trei ore, internetul a picat. Toata reteaua a fost distrusa. Nu am mai putut transmite nici un fel de rezultat la inspectoratul scolar. Acest incident i-a scos si mai tare din minti pe candidati“, a declarat profesorul Zamfirica Petrescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII