24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalReimaginând clasicii - Antigona

Reimaginând clasicii – Antigona

Fiecare epoca artistica se raporteaza la clasici intr-un mod care (direct sau indirect) reflecteaza asupra contextului social si politic al dramaturgului insusi.


Reimaginarea povestii Antigonei poate fi o provocare pentru autorii de teatru de azi, in masura in care ea atinge probleme fierbinti precum relatia dintre individ si stat (autoritate, putere), legaturile de familie, conflictele dintre generatii, credintele religioase, dragostea etc. Workshop-ul sustinut de dramaturgul Saviana Stanescu (stabilita in Statele Unite ale Americii) isi propune o explorare la cald a acestei povesti antice si, in egala masura, o serie de discutii si dezbateri libere asupra procesului de reconfigurare a ei. Vor fi incurajate ideile originale si nonconformiste, cu un accent deosebit pe dezvoltarea tehnicilor de scriere si constructie dramatica. O parte din textele scrise in perioada workshop-ului (texte de scena de aproximativ zece minute) vor fi publicate ulterior de revista Observator cultural.


Cea mai cunoscuta dintre piesele americane ale Savianei Stanescu, „YokastaS“, a fost montata de Richard Schechner la cunoscutul teatru new york-ez La MaMa. A organizat de curând la Bucuresti – cu sprijinul Lark Theatre si a Teatrului Odeon – prima parte a unui proiect intitulat ARTE, destinat relationarii dramaturgilor români cu mediul teatral nord-american.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS