10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAncheta la Universitatea din Petrosani

Ancheta la Universitatea din Petrosani

Conducerea Universitatii din Petrosani a inceput o ancheta interna, dupa ce viceprimarul orasului Petrila, Dumitru Rascolean, a fost promovat la un examen de masterat cu nota maxima, fara ca macar sa fie prezent la examen. Rectorul Universitatii Petrosani, Nicolae Dima, spune ca a declansat o ancheta pentru a analiza situatia unuia dintre masteranzii in Politici Educationale, gazduit de Universitatea din Petrosani, dar organizat de Scoala Nationala de Stiinte Politice si Administrative Bucuresti (SNSPA), in cadrul Universitatii din Petrosani. „Cazul a intrat intr-o ancheta interna. Conform statutului personalului didactic, am numit o comisie care va audia toate persoanele implicate. Nu putem lasa lucrurile asa“, a declarat Nicolae Dima, rector al Universitatii din Petrosani.


Daca in urma anchetei interne se va demonstra ca Dumitru Rascolean a fost notat in lipsa cu nota maxima, atunci, rectorul Nicolae Dima a anuntat ca vor fi date si sanctiuni.


Catalogul – falsificat


Profesorii si masteranzii implicati in acest scandal au incercat sa „curete“ probele prin falsificarea catalogului de note si sa se puna de acord. Practic, au inlocuit foaia din catalogul de note cu alta in care Dumitru Rascolean a fost trecut absent. Profesorul Tiberiu Gogy a modificat intreaga pagina de catalog, dupa care a incercat sa-i convinga pe toti, inclusiv pe rectorul Universitatii, ca s-a inteles gresit, iar nota lui Rascolean era data pe un referat. Numai ca profesorul Gogy a omis un singur lucru, si anume sa treaca notele in noua foaie de catalog cu pix de aceeasi culoare. Trei pagini din catalog sunt scrise cu pix de culoare albastru deschis, iar ultima pagina, cea rescrisa unde aparea numele viceprimarului Rascolean, cu pix de culoare albastru inchis. Practic acest aspect l-a determinat pe rectorul Universitatii Petrosani, Nicolae Dima, sa declanseze ancheta.


Promovat in lipsa


Examenul la disciplina resurse umane a profesorului Tiberiu Gogy a avut loc pe 28 iunie, dar totul a iesit la iveala abia acum dupa ce colegii viceprimarului au aflat cu surprindere ca, desi nu a fost in sala, Rascolean a promovat examenul cu nota 10. Nota a fost confirmata de profesorul Gogy chiar rectorului Universitatii Petrosani, Nicolae Dima. Mai multi colegi de-ai lui Rascolean s-au jurat insa ca acesta nu a fost in sala sa-si sustina examenul. Dumitru Rascolean a recunoscut ca nu a fost la examen in ziua programata, acesta fiind in opinia sa motivul pentru care nu a fost vazut de colegii sai, dar pretinde ca a sustinut examenul a doua zi, cu o alta grupa unde insa nu cunostea pe nimeni. „Eram plecat din localitate in ziua in care colegii mei au dat examenul. I-am solicitat domnului profesor Gogy sa ma programeze pentru o alta zi, respectiv pentru ziua urmatoare. Am dat inainte un referat, iar subiectul pe care l-am avut a fost «Probleme de management in primarie». In sala nu eram singur, eram cu altii pe care eu nu ii cunosc insa“, a declarat Rascolean. Pe de alta parte, primarul municipiului Vulcan, Gheorhge Ile, si el masterand, pretinde ca Dumitru Rascolean a fost in sala, si ca ar fi stat pe acelasi rând cu el, dar la celalalt capat, ba chiar i-ar fi cerut si o coala de hârtie. Numai ca in tot acest timp Rascolean declara ca a sustinut examenul a doua zi cu alti masteranzi pe care nu ii cunostea si nu pe 28 iunie, o data cu colegii sai.


Profesorul Tiberiu Gogy initial a sustinut ca la examen Dumitru Rascolean a luat nota 10, dar ulterior, când presa a aflat si a facut publica fapta, a revenit asupra declaratiei pretinzând ca „Dumitru Rascolean a luat 10 la referat, dar la examen a fost absent“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU