15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal Burcu l-ar fi favorizat pe Bivolaru

Burcu l-ar fi favorizat pe Bivolaru

Directorul Penitenciarului Drobeta, Vasile Burcu, a fost revocat ieri din functie din cauza unor favoruri pe care i le-ar fi facut fostului deputat PSD Gabriel Bivolaru, condamnat in aprilie 2004 la cinci ani de inchisoare pentru prejudicierea BRD cu 50 de milioane euro. Afirmatia a fost facuta de seful Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Alexandru Serban, cu precizarea ca membrii Comisiei de disciplina au fost sesizati si cu privire la adjunctul Penitenciarului Drobeta, Sever Sima, si la trei functionari care ar fi incalcat atât prevederile legii referitoare la statutul persoanelor din ANP, cât si regulamentele interne. Comisia de disciplina cerceteaza contextul in care fostul deputat Gabriel Bivolaru a primit vizite de la mai multe persoane care nu au fost inregistrate la punctul de control, urmând ca dupa finalizarea anchetei sa se stabileasca pedepsele pentru cei vinovati. Neregulile au fost evidentiate, ieri, si de procurorul de sedinta care a participat la judecarea propunerii de eliberare conditionata a fostului deputat. Potrivit acestuia, la dosarul de eliberare conditionata a lui Gabriel Bivolaru a fost depusa, inainte de inceperea sedintei de la Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti, o adresa in care se arata ca, in perioada incarcerarii fostului deputat la Penitenciarul Drobeta Turnu Severin, acesta ar fi beneficiat de patru recompense nejustificate. In aceste conditii, procurorul de sedinta a solicitat instantei respingerea cererii eliberarii conditionate a lui Gabriel Bivolaru. Totodata, procurorul a invocat faptul ca Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a aplicat acestuia pedeapsa maxima pentru fapta comisa si a aratat ca fractia legala ceruta pentru eliberarea conditionata este redusa in cazul lui Bivolaru, acesta beneficiind de prevederile legale favorabile.


Bivolaru a fost condamnat, prin sentinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie din data de 1 aprilie 2004, la cinci ani de inchisoare pentru pagubirea BRD cu 50 de milioane de euro. Initial, Bivolaru fusese condamnat la trei ani de inchisoare pentru inselaciune si obligat la plata a peste 2.200 de miliarde de lei reprezentând prejudiciul civil catre BRD. In urma rejudecarii recursului fostului parlamentar, completul de noua judecatori al instantei supreme a decis condamnarea la cinci ani de detentie si inlaturarea masurii gratierii pedepsei de doi ani de detentie pentru plata a 24 de ordine de plata false, pentru falsificarea a sapte pasapoarte si mai multe facturi hoteliere (infractiuni gratiate initial), punându-se totodata si sechestru asigurator pe bunurile sale mobile si imobile. Complicele sale, Mona de Freitas si Paula Plazzotta (administrator de cont pentru cele zece firme), au fugit din tara la scurt timp dupa ce procurorii au demarat cercetarile.


Fostul deputat, tot in arest


Magistratii Judecatoriei Sectorului 5 au respins ieri, ca neintemeiate, cererile de eliberare conditionata formulate de aparatorul lui Gabriel Bivolaru si de Comisia speciala din cadrul Penitenciarului Rahova, astfel incât Gabriel Bivolaru va ramâne in arest. Nemultumit de decizia instantei, avocatul Petre Isac, aparatorul lui Bivolaru, a declarat ca va face recurs, in cursul zilei de astazi, urmând ca acesta sa fie solutionat la Tribunalul Bucuresti.


Judecatoria Sectorului 5 a respins ieri ca neintemeiate cele doua solicitari de eliberare conditionata a fostului deputat PSD, condamnat la cinci ani de detentie pentru frauda. Dupa pronuntarea sentintei, avocatul Petre Isac a declarat presei ca raportul de la Penitenciarul Drobeta Turnu Severin nu continea fapte care sa impiedice eliberarea conditionata a clientului sau. Urmatoarea solicitare privind eliberarea conditionata va putea fi facuta peste sase luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU