11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCandidati la repetentie

Candidati la repetentie

Aproximativ o suta de candidati doljeni nu au reusit sa obtina o nota de trecere la examenul de competenta, suplinire si detasare, pentru un post in sistemul educational preuniversitar. Rezultatele candidatilor primei probe sustinute de profesori demonstreaza nivelul slab al pregatirii.


Candidatii examenului de competenta din acesta vara, din judetul Dolj, s-au dovedit mai slab pregatiti decât cei din anii anteriori, fapt demonstrat de notele obtinute la prima proba, sustinuta de profesori la disciplinele de cultura generala: limba si literatura româna, matematica, istorie, geografie, engleza, franceza, chimie, fizica etc. Rezultatele partiale, inainte de contestatii, au evidentiat faptul ca aproximativ 100 de candidati nu au reusit sa obtina o nota de trecere, pentru obtinerea unui post in sistemul de invatamânt preuniversitar. „Exista si note bune, dar si note slabe, unele discipline punând probleme foarte mari candidatilor. Numarul notelor mai mici de 5.00 este in jur de 100. De exemplu, la chimie, informatica si istorie candidatii au obtinut note sub asteptarile noastre, ceea ce inseamna ca perspectiva ocuparii unei catedre ca suplinitor este aproape inexistenta. De titularizare pe post nici nu se mai pune problema“, a spus inspector scolar general, prof. Diana Busoi, presedinta Comisiei judetene de mobilitate a cadrelor didactice, din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj. Potrivit sursei citate, in cursul noptii trecute urma sa fie afisate rezultatele si la proba scrisa sustinuta de invatatori si educatori. „Speram ca notele acestora sa fie mai bune decât ale profesorilor. Si tot mâine vom afisa notele obtinute de candidati la disciplinele tehnice“, a completat Diana Busoi. Potrivit reprezentantilor ISJ Dolj, in acest an, examenul de competenta a inregistrat peste 400 de absenti.


Examen independent


Ca unitate independenta, Grupul Scolar CFR din Craiova si-a sustinut ieri examenul de competenta, la toate disciplinele (de cultura generala si tehnice). Potrivit conducerii institutiei de invatamânt, pe listele celor inscrisi la examen figurau 18 candidati, pe sase-sapte specializari. „La examenul propriu-zis de ieri s-au prezentat doar 15 candidati, deoarece doi nu au avut dosarul complet, iar unul nu a trecut de proba practica“, a spus directoarea scolii, prof. Luminita Ţenea. Potrivit acesteia, subiectele au fost elaborate la nivel de scoala de catre metodistii inspectoratului scolar. „Partea cu elaborarea subiectelor a fost cea mai grea. Au fost facute câte trei variante pentru fiecare disciplina. Repartizarea pe posturi se va face in functie de notele candidatilor“, a completat Luminita Ţenea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS