Acasă Local Piromanul din Dobrotesti, deferit justitiei

Piromanul din Dobrotesti, deferit justitiei

Victor Stoian este acuzat ca s-a „jucat“ cu chibriturile pe lânga claia de fân a primarului si glugile de coceni din propria gospodarie.


Parchetul de pe lânga Judecatoria Craiova a dispus saptamâna trecuta trimiterea in judecata a doljeanului Victor Stoian, de 53 de ani, acuzat de distrugere prin incendiere. Barbatul risca sa ajunga la puscarie, dupa ce a dat foc nu doar unor bunuri ale sale, ci si ale primarului din localitate.


Fânul primarului…


Conform rechizitoriului procurorilor, in noaptea de 20 spre 21 februarie, Stoian a venit acasa baut. Si-a adus aminte ca ii purta pica primarului din Dobrotesti, Silviu Horia Rosu, considerând ca acesta nu l-ar fi platit pentru ceea ce ii muncise. Asa ca a luat de acasa o sticla cu ulei de motor si o cutie de chibrituri, si-a infipt cutitul la centura si a plecat catre un teren intravilan care ii apartinea primarului. S-a dus direct la capita de fân a lui Rusu si i-a dat foc. Apoi, ca sa vada lumea ce grozavie facuse, s-a dus la biserica si a inceput sa traga clopotele, alarmând intreaga comuna. Focul a fost stins de pompieri inainte de a se extinde. Prejudiciul se ridica la circa 1.000 RON.


…si cocenii personali


Doua saptamâni mai târziu, pe 8 martie, in jurul orei 23.00, Stoian a venit din nou baut acasa. Fara sa-i pese ca e Ziua Femeii, barbatul s-a apucat la cearta cu nevasta. Suparata, femeia a plecat sa cheme politia pentru a aplana conflictul. Intre timp, Victor Stoian a pus din nou mâna pe chibrituri si a incendiat cele doua glugi de coceni din propria ograda.


Când focul ameninta sa se extinda la gospodariile invecinate, vecinii au sarit sa stinga flacarile. Numai ca Stoian nu i-a lasat, amenintându-i cu cutitul in timp ce mai punea pe foc lemne uscate, turnând deasupra motorina.


Pompierii au sosit la fata locului in cel mai scurt timp, insa au avut parte si ei de aceeasi primire din partea proprietarului. La un moment dat, Stoian s-a inchis in casa, a pus mâna pe butelia de la aragaz, a dat drumul la gaz si a aprins chibritul, hotarât sa-si dea foc. A fost insa oprit pâna la urma de pompieri.


Asa a ajuns Victor Stoian sa se aleaga cu dosar penal pentru distrugere prin incendiere, cu circumstanta agravanta a savârsirii faptei din razbunare.


Judecat in libertate


Oamenii legii au considerat ca acuzatul poate fi cercetat si judecat in stare de libertate. Daca se va „juca“ din nou cu focul, risca insa sa ajunga imediat la puscarie. Pentru acuzatiile care-i sunt aduse, barbatul din Dobrotesti se poate alege cu o pedeapsa de pâna la 15 ani de inchisoare.

Exit mobile version