10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCaptura-record de tigari netimbrate

Captura-record de tigari netimbrate

Politistii doljeni au ridicat, ieri-dimineata, 90.000 de pachete de tigari si 68 de sticle de whisky netimbrate, in urma unei razii de proportii in mai multe depozite clandestine.


Actiunea coordonata de ofiterii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj a venit in urma cercetarilor desfasurate in ultimele trei luni. Oamenii legii au urmarit sa atace contrabanda cu tigari netimbrate cât mai aproape de sursa, lasând la o parte micii comercianti de prin pietele craiovene. Peste 40 de politisti au verificat simultan ieri-dimineata, in jurul orei 6.00, zece apartamente si garaje din cartierele Brestei, Craiovita Noua, Brazda lui Novac si din centru, apartinând unor craioveni banuiti ca ar face contrabanda cu tigari. Rezultatul actiunii a fost peste asteptarile politistilor, in sase locatii din cele zece perchezitionate au fost descoperite 90.000 de pachete de tigari netimbrate si fara documente de provenienta, dar si 68 de sticle de whisky, in valoare totala de 2,3 miliarde de lei. La aceasta cantitate si la pretul cu care sunt vândute, comerciantii ar fi avut un profit de aproape un miliard de lei. „Se stie ca se urmareste inchiderea magazinelor de tip duty-free, iar comerciantii craioveni au inceput sa isi faca provizii, dar si sa arunce pe piata un numar mare de astfel de tigari netimbrate. Prin aceasta actiune am incercat sa atacam fenomenul cât mai aproape de sursa“, a declarat comisarul Georgel Enescu, seful Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Dolj.


Contrabanda in grup


Se pare ca toate cele aproape 9.000 de pachete de tigari confiscate de jandarmii doljeni in cursul saptamânii trecute provin din aceleasi surse, adica din magazinele duty-free din Bechet si Calafat sau din Ucraina si Republica Moldova. In urma actiunii de ieri, zece persoane sunt cercetate in stare de libertate pentru comiterea infractiunii de contrabanda, insa lucrurile ar putea sa se schimbe daca se va dovedi ca acestia fac parte dintr-un grup organizat. „Se pare ca este vorba de un grup de distribuitori care aprovizionau comerciantii din pietele craiovene, insa continuam cercetarile pentru a stabili legaturile dintre ei. Pâna acum stim ca toata marfa confiscata provine din aceleasi surse, deci e posibil sa fie o retea“, a mai spus Georgel Enescu. IPJ Dolj, in colaborare cu politistii de frontiera, incearca sa stabileasca si modul prin care au fost scoase aceste produse din magazinele duty-free.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU