11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljArestata pentru ca si-a ucis copilul

Arestata pentru ca si-a ucis copilul

O tânara de 33 de ani, din Castranova, judetul Dolj, a fost retinuta de procurori, iar ulterior arestata de judecatori, sub acuzatia ca si-a ucis copilul nou-nascut, lasându-l sa moara de frig in closetul din fundul curtii.


Simona Petcu, din satul Puturi al comunei doljene Castranova, a fost retinuta miercuri de procurorii Parchetului de pe lânga Tribunalul Dolj sub acuzatia de omor calificat. Ieri, judecatorii au emis pe numele ei un mandat de arestare preventiva pe 29 de zile, femeia fiind cercetata pentru uciderea propriului copil, pe care l-a nascut in WC-ul din curte, apoi l-a lasat acolo sa moara de frig.


Fugita de acasa


Originara din Jibou, judetul Timis, Simona Petcu traieste de câtiva ani in localitatea amintita. Pentru ca tânara nu spunea mare lucru despre ea si nu avea nici acte de identitate, autoritatile locale au incercat sa afle de unde provine, pentru a-i obtine documente de identitate. „Am reusit sa aflam ca este din Timis, ba chiar am reusit sa dam de o batrâna ce ne-a spus ca este mama Simonei, desi tânara sustine ca parintii ei sunt morti. Batrâna ne-a spus ca fiica ei este plecata de sase ani de acasa. In perioada liceului invata foarte bine, dar si-a gasit un anturaj care a stricat-o. Ne-a spus ca Simona ar mai avea un copil, pe care l-a parasit“, a mentionat Paula Pisica, secretarul comunei Castranova.


Angajatii Primariei Castranova i-au dat ocazia Simonei Petcu sa vorbeasca la telefon cu mama ei, insa discutia telefonica nu a avut efectul sperat. „Mi-a parut rau de aceasta batrâna, mai ales când Simona ii spunea la telefon: «Nu esti mama mea! Cum poti sa spui ca esti mama mea? Mama mea a murit!»“, a povestit Paula Pisica.


Al treilea baietel


Oficial, Simona Petcu locuia la Constantina Sterie, o batrâna vaduva de care ar avea grija. Are un baietel care se apropie de vârsta scolara si care urmeaza sa fie dat spre adoptie. La inceputul anului 2005, tânara a dat nastere celui de-al doilea copil al ei. Este vorba tot despre un baietel, pe nume Ionel, care pe 25 ianuarie a implinit un an. Pentru ca Simona nu putea avea grija de el, autoritatile l-au dat in plasament unui asistent maternal profesionist cu domiciliul chiar in Castranova.


Nu mult dupa venirea pe lume a lui Ionel, tânara a ramas din nou insarcinata. Oamenii din sat nu cunosc ca tânara sa fi avut vreo relatie stabila. Pastrând pe cât posibil discretia asupra sarcinii, Simona a nascut in noaptea de 14 spre 15 ianuarie. Astfel cum au stabilit ulterior medicii legisti, copilul – tot un baietel – a fost viabil. Cu toate acestea, mama a incercat sa scape de el, lasându-l in closetul din fundul curtii. Nou-nascutul a murit acolo, din cauza hipotermiei si a neacordarii ingrijirilor medicale imediat dupa nastere.


Câteva ore mai târziu, duminica, o asistenta medicala care venise sa o trateze pe batrâna la care statea Simona Petcu a descoperit copilul mort in WC si a anuntat politia.


„Pe asta voiam sa-l tin“


Initial, Simona Petcu nu a recunoscut ca si-ar fi ucis copilul, sustinând ca l-a nascut mort.


„Sâmbata spre duminica, pe la ora 3.00, m-au apucat durerile. Nu ma asteptam, ca nu eram la termen, cred ca eram in sapte luni. Nu a avut cine sa se duca dupa doctor sau sa anunte salvarea, mai ales ca eu locuiesc departe de centru, asa ca am nascut acasa, cu o vecina. Copilul nu a scos nici un scâncet, nu a plâns deloc si cred ca era mort. Imi pare rau ca s-a intâmplat asa, da’ acu’ ce sa mai fac…? Pe asta voiam sa-l tin, ca batrâna la care stau imi promisese ca ma ajuta si ea. Abia a doua zi de dimineata au anuntat doctoru’ din comuna, de a venit si a luat copilul, ca doar nu era sa-l tin mort lânga mine, iar eu am inceput sa ma simt rau si am ajuns aici la spital“, a declarat Simona Petcu, la câteva ore dupa moartea fiului ei.


Dupa cum s-a mentionat in raportul medico-legal, definitivat zilele trecute, medicii legisti au stabilit ca micutul a trait dupa nastere timp de câteva zeci de minute. Lasat pe podeaua closetului din curte, in plina iarna, la -15 grade Celsius, nou-nascutul n-a avut nici o sansa sa traiasca. In fata probelor care o acuza, Simona Petcu a recunoscut pâna la urma ca l-a lasat acolo sa moara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII