12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTuristi pe banda rulanta la Centrul de agrement din Tismana

Turisti pe banda rulanta la Centrul de agrement din Tismana

1.700 de turisti sunt asteptati sa vina in acest an la Centrul de agrement Tismana si la Tabara din statiunea Sacelu, unitati aflate in administrarea Directiei Judetene de Tineret Gorj.


Centrul de agrement Tismana, fosta tabara scolara, aflata in administrarea Directiei Judetene de Tineret Gorj, a devenit un loc de atractie atât pentru tineri, cât si pentru batrâni. Practic, unitatea este ocupata la capacitate maxima pâna la sfârsitul sezonului estival, fiind suprasolicitata. Centrul a fost deschis circuitului turistic de mai putin de o luna si, pâna acum, aici s-au cazat peste 300 de turisti: elevi, studenti, tineri si alte categorii de persoane. In prezent, la Tismana se afla 60 de copii si adolescenti, cu vârste cuprinse intre opt si 17 ani, din parohii ale Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale si Meridionale, care fac parte din Asociatia NEPSIS. Acestia provin din comunitatile de români din strainatate. Grupul de copii si adolescenti va sta in tabara pâna pe 20 iulie, timp in care acestia vor participa la slujbe si activitati la Manastirea Tismana, vor merge in drumetii si vor vizita casa si lucrarile lui Constantin Brâncusi de la Hobita si Târgu Jiu. De asemenea, in urma cu putin timp, un grup de 51 de pensionari din Calarasi, aflat intr-un periplu prin tara, a poposit pentru doua zile la Tismana. Batrânii s-au simtit foarte bine si au promis ca vor mai veni si cu alta ocazie.


Ion Dumitru, instructor de turism la Tabara Tismana, a spus ca, in aceasta vara, si-au anuntat sosirea grupuri de elevi din Tulcea, Constanta, Bucuresti, Ialomita, Teleorman, Olt, Dolj si Prahova. Tabara Tismana a fost inclusa, din acest an, in circuitul turistic european, fiind clasificata ca hotel de doua stele. Potrivit lui Horatiu Gorj, la Tismana sunt asteptati sa vina in acest an peste 1.200 de turisti.


Biciclete pentru turistii care vin la Tismana


O noutate pentru acest an o constituie faptul ca turistii care vin la Centrul de agrement din Tismana pot inchiria biciclete pentru a face plimbari prin zona. Horatiu Gorun, directorul Directiei Judetene de Tineret Gorj, a spus ca s-au achizitionat zece biciclete care sunt puse la dispozitia celor aflati in tabara. De asemenea, inainte de deschiderea sezonului turistic, in tabara s-au efectuat o serie de lucrari de compartimentare a unor dormitoare, igienizari, reparatii ale instalatiilor sanitare si electrice, precum si modernizarea grupurilor sanitare.


Alta unitate aflata in administrarea Directiei Judetene de Tineret Gorj este Tabara din statiunea Sacelu. Aici, lucrarile de reparatii si reabilitare sunt in plina desfasurare, acoperisul cantinei, casutele si bungalourile fiind reabilitate. Horatiu Gorun a spus ca tabara va fi deschisa oficial pe 1 august, pâna acum fiind contractate 300 de locuri. In luna august, la Sacelu va avea loc Tabara Nationala de Radionometrie, la care vor participa 90 de persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS