6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOpt liceeni de nota zece

Opt liceeni de nota zece

Dupa aproape doua saptamâni de stres si emotii, opt elevi din Dolj au reusit performanta de a promova examenul de bacalaureat cu media generala zece.


Cei opt absolventi de clasa a XII-a – Ana Maria Motateanu si Andreea Georgiana Sandoi de la Colegiul National „Elena Cuza“; Elena Gavrila si Monica Durau de la Colegiul National „Carol I“; Bianca Madalina Barbu, Cristina Maria Cirmiz si Irina Preda de la Colegiul National „Fratii Buzesti“ si, nu in ultimul rând, Mirela Radulescu de la Colegiul National „Nicolae Titulescu“ din Craiova – au impresionat din toate punctele de vedere comisia judeteana de bacalaureat, prin seriozitatea cu care au tratat subiectele probelor, cât si prin pregatirea de care au dat dovada. „Astfel de copii fac onoare si mândrie scolii. Merita toata lauda noastra, a dascalilor care i-am pregatit pe parcursul anilor“, a spus Mircea Nastase, directorul Colegiului National „Elena Cuza“ din Craiova, unde promovabilitatea a fost de 100%.


Profil de elev silitor


Andreea Georgiana Sandoi a absolvit in acest an clasa a XII-a, profil filologie engleza-intensiv, a Colegiului National „Elena Cuza“, cu media 10. Pe parcursul celor patru ani de liceu, mediile fetei au fost de exceptie. „Doar 9 si 10. Un copil valoros care si-a dedicat timpul liber studiului si pregatirii. A terminat clasa a XII-a cu media 10, iar media celor patru ani de liceu a fost de 9,97“, a spus directorul Mircea Nastase. Desi lidera a clasei, Andreea s-a dovedit o adolescenta modesta: „Nu a fost nici foarte greu, dar nici foarte usor sa te mentii pe val. Totul e sa vrei si sa muncesti cu tot dinadinsul. Ceea ce stii nu ti se poate lua. Pot sa va spun ca am avut emotii fantastice, dar au fost constructive. Am invatat in fiecare zi timp de patru ani, pentru ca, daca muncesti consecutiv, nu se poate sa nu obtii rezultate. Nu sunt cu nimic deosebita de colegii mei. Toti au fost exceptionali. Unul mai bun decât celalalt. Poate ca si concurenta ne-a stimulat foarte tare“, a spus Andreea Sandoi. Ea a precizat ca programul este ceea ce conteaza pe parcursul pregatirii: „Atâta timp cât stii sa-ti ordonezi timpul si sa-l imparti intre carte si distractii este foarte bine. Nimeni nu spune sa muncesti zile si nopti ca un robot, pentru ca, fara sa vrei, la un moment dat clachezi. Mai bine te organizezi din timp si-ti stabilesti prioritatile: pregatirea pentru o cariera sau distractia. La mine, primul punct a primat, iar distractia a fost pe planul doi. In afara orelor de curs, ma pregateam acasa inca trei sau patru ore. Nu mai mult, pentru ca obosesti“, a explicat Andreea Sandoi, punctând faptul ca tot ceea ce conteaza este sa fii atent la ore si, mai mult decât atât, sa fii perseverent.


Facultatea de Litere – mostenire de familie


In ultimii patru ani, Andreea Sandoi nu a muncit mai mult ca de obicei, doar ca a tratat totul cu o si mai mare seriozitate. Si, cum stia ca in acest an se apropie de linia de final a anilor de liceu, a dat tot ce a avut ea mai bun. „Am stiut din prima clipa ca nu am cum sa gresesc. Dar la punctaj maxim chiar nu m-am asteptat. Acum, tot ceea ce-mi doresc este sa intru la Facultatea de Litere din Craiova, deoarece o consider o mostenire de familie. Vreau sa devin profesoara asa cum este si mama mea. Emotii am, dar pâna nu ma vad intrata nu ma las!“, a spus Andreea Georgiana Sandoi. 


Planuri de vacanta


Ca orice liceean care a trecut prin emotiile examenului de bacalaureat, Andreea Sandoi a pus „cartea in cui“ pentru o scurta perioada. „Dupa ce ma voi vedea admisa la facultatea la care visez de mica, ma voi odihni… la mare si apoi la munte. Regret anii de liceu, clasa mea, colegii si nu in ultimul rând profesorii“, a spus Andreea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS