24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn pensionar, sponsor al Caminului de batrâni din Dobrita

Un pensionar, sponsor al Caminului de batrâni din Dobrita

Un pensionar internat in Caminul de batrâni din Dobrita, judetul Gorj, a facut o donatie generoasa catre unitatea de asistenta sociala care il gazduieste. Constantin Vilceanu, de 74 de ani, a donat 60 de milioane de lei vechi, bani care au fost folositi la dotarea caminului cu trei masini automate de spalat, un uscator de rufe, o masina de cusut electrica, o combina muzicala si doua boilere, aceasta fiind cea mai mare investitie din ultimii ani.


Batrânul a mers la conducerea unitatii si a intrebat de ce este nevoie in camin, pentru ca vrea sa ofere niste bani, pe care i-a strâns intr-o perioada de doi ani, din pensia pe care o are. Constantin Vilceanu are o pensie de cinci milioane de lei, din care plateste 1,7 milioane lei pentru serviciile oferite in Caminul de batrâni. „Nu aveam ce sa fac cu banii. Familia mea ma ingrijeste. S-ar putea sa mai fac donatii, ca pâna la 100 de ani mai am de trait“, a spus batrânul. Potrivit cadrelor medicale, acesta are un handicap vizual si sufera de usoare probleme psihice.


O ingrijitoare de la Caminul de batrâni ne povesteste ca generosul pensionar se intereseaza in permanenta cum functioneaza aparatura cumparata din banii lui.


Constantin Vâlceanu este de cinci ani internat in Caminul de batrâni din Dobrita. Batrânul a lucrat in constructii, pe santierele mari ale tarii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS