11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSubprefectul Giurgiteanu s-a pierdut in licitatii

Subprefectul Giurgiteanu s-a pierdut in licitatii

In plin sezon de licitatii pentru reconstructia Noului Rast si a caselor din localitatile doljene afectate de revarsarea Dunarii, subprefectul de Dolj, Nicolaie Giurgiteanu, este depasit de situatie. Nu stie ce licitatii organizeaza institutiile implicate si ce rol joaca un subprefect in toate aceste demersuri.


Licitatiile organizate de Agentia Nationala pentru Locuinte pentru alegerea firmelor care se vor ocupa de reconstructia caselor din localitatile doljene afectate de inundatii l-au bagat de tot in ceata pe subprefectul de Dolj, Nicolaie Giurgiteanu. Acesta ar vrea sa convinga firmele de constructie doljene sa participe la licitatie, dar nu stie exact la ce licitatie. Subprefectul a pierdut de mult numarul si tematica licitatiilor organizate pentru reconstructia Rastului si a caselor afectate de inundatii din celelalte cinci comune si ar vrea sa ajute, ca doar functia ii permite, dar nu stie cum. „Saptamâna trecuta am primit doua telefoane de la ANL Bucuresti si am aflat ca la licitatiile pentru infrastructura din Rast s-au prezentat foarte putine firme si nici una din Dolj. Ar trebui sa sensibilizam in vreun fel firmele de constructii de la noi ca sa se prezinte la licitatii“, a spus Giurgiteanu.


„Nu stiu exact pentru ce, ca nu am inteles prea bine“


Subprefectul nu stie insa ca licitatia pentru reteaua de drumuri din Noul Rast nu o organizeaza ANL Bucuresti, ci Consiliul Judetean Dolj, institutie in contul careia au venit cele 168 de miliarde de lei. Aflând ca prin ANL nu s-a organizat decât licitatia pentru desemnarea firmelor care vor aduce materialele pentru reconstruirea caselor de catre sinistrati, subprefectul gafeaza din nou. „Nu stiu exact pentru ce, ca nu am inteles prea bine, pentru drumuri sau pentru case. Oricum, la licitatia care a fost saptamâna trecuta nu s-a prezentat nici o firma sau foarte putine firme si nici una din Dolj. De aceea am luat din baza de date a prefecturii o lista cu firmele de constructii, zece microintreprinderi, zece mici si noua mijlocii, si am sunat la intâmplare ca nu cunosc pe nici unul. Unele mi-au raspuns la telefon, altele nu, dar nu stiu care mi-a raspuns si care nu. Poate am sa le trimit si un fax“, a precizat subprefectul. Pâna acum nici macar nu s-a organizat licitatia pentru construirea prin ANL a caselor din comunele afectate de inundatii, asa ca autoritatea nu se putea plânge de participarea slaba a firmelor de constructie la o licitatie care nici macar nu a avut loc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU