21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalFuga la bacalaureat

Fuga la bacalaureat

Bacalaureatul s-a incheiat ieri cu proba la alegere dintre disciplinele opuse specialitatii pe care candidatii au urmat-o la liceu. Mai mult de jumatate dintre candidati au ales proba de educatie fizica, in ciuda vremii caniculare. Putini elevi au preferat materiile socio-umane.


Proba F a bacalaureatului, la alegere dintr-o materie preferata din afara ariei curriculare, a incheiat maratonul examenului national, sesiunea iunie – iulie 2006. Potrivit inspectorului scolar general al ISJ Dolj, prof. Diana Busoi, din cei 6.040 de elevi doljeni inscrisi, s-au prezentat 1.452 de liceeni la proba scrisa si 4.588 la proba practica de educatie fizica si sport. „Proba F, ultima proba a examenului de bacalaureat, nu a inregistrat decât trei absenti. In rest, totul s-a desfasurat conform planificarii. Incidente nu au existat. Si pentru a evita orice probleme, majoritatea scolilor si-au programat probele de educatie fizica la ora 7.00 dimineata, pentru a evita vârful de caldura. Conform programului stabilit, probele practice s-au terminat in jurul orei 13.00“, a declarat Diana Busoi.


Ani de liceu…


Probele de gimnastica, saritura in lungime, baschet, flotari si viteza le-au mai descretit ieri fruntile candidatilor doljeni, facându-i sa uite de emotiile bacalaureatului. Cei mai multi liceeni au dorit sa sustina aceasta proba pentru a scapa de stresul de la scris si pentru a readuce in prim-plan atmosfera vietii de liceean: „Gata, asta a fost. Sincer, acum imi pare rau ca s-a terminat. Cei mai frumosi ani ramân cei de licean, fara griji, fara prea multa bataie de cap. A fost super. Si profii nostri au fost de gasca. De acum incep problemele“, a spus Adrian, absolvent al Colegiului National „Carol I“ din Craiova. De aceeasi parere cu cei din „Carol“ au fost si absolventele Colegiului National „Elena Cuza“. „Am mai scapat putin de stres. Profesorii examinatori au fost obiectivi, iar probele nu au fost exagerat de grele. Ne-am simtit ca la o ora normala de sport, când eram la scoala. Atmosfera relaxanta din timpul probelor a fost animata de aplauzele si incurajarile colegilor de clasa. Ne-am sustinut unii pe ceilalti, asa cum am facut-o patru ani. A fost grozav, si nu regretam ca am dat ultima proba la educatie fizica“, a spus Madalina Buzarnescu, sustinuta si de colega sa Adelina Butu, care a dat ultima proba a bacalaureatului tot la educatie fizica si sport.


Au inceput si au terminat cu probele scrise


Chiar daca au fost in inferioritate numerica, 1.452 de candidati doljeni au mers pâna la capat cu probele scrise ale examenului de bacalaureat. Majoritatea au sustinut faptul ca acest lucru nu le-a cauzat. Dimpotriva, le va prinde bine la admiterea in facultate: „Am avut emotii, dar nu atât de mari. Am dat ultima proba a examenului la psihologie. Oricum eram pregatit pentru ca vreau sa dau la Facultatea de Pshihologie“, a spus Adrian Calin, absolvent promotia 2006 al Colegiului National „Elena Cuza“.


De asemenea, baiatul a adaugat si faptul ca, prin aceasta proba, a dorit sa-i faca o bucurie mamei, Elvita Calin, care l-a sustinut din toate punctele de vedere pe parcursul examenului.


In asteptarea rezultatelor


Rezultatele examenului vor fi afisate luni, 10 iulie, pâna la ora 16.00, iar contestatiile vor putea fi depuse in cursul aceleiasi zile, intre orele 16.00 – 20.00. Contestatiile vor fi rezolvate intre 11 – 13 iulie, iar rezultatele finale vor fi afisate vineri, 14 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS