11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAmericanii cauta dadace la Craiova

Americanii cauta dadace la Craiova

Oltencele nu privesc cu ochi buni meseria de baby-sitter, nici atunci când oferta vine din Statele Unite ale Americii. Reticenta lor fata de „munca in casa altora“ este demonstrata de numarul redus al celor interesate. Doar trei tinere si-au depus aplicatiile pâna in prezent la programul studentesc „Fii si tu baby-sitter in America“.


Conventia Organizatiilor Studentesti (COS) din Craiova a lansat pe 1 iulie, in Banie, un program nou pentru tineri: „Fii si tu baby-sitter in America“. Programul implementat de COS printr-un parteneriat cu o organizatie americana cu sediul la Cluj-Napoca si care parea a fi initial o oferta tentanta pentru absolventele de liceu sau studente nu se ridica la asteptarile organizatorilor. Potrivit vicepresedintelui COS, Alexandru Mitroi, doar trei candidate si-au manifestat pâna acum intentia de a parasi granitele tarii pentru un an. „Programul se adreseaza in special tinerelor cu vârste cuprinse intre 18 si 26 de ani, cu studiile liceale terminate. Doar trei fete si-au depus aplicatiile, iar acum isi perfecteaza dosarul; restul cer doar detalii. Termenul-limita pentru depunerea solicitarilor este 20 iulie“, a spus vicepresedintele COS.


Câstig de 140 de dolari pe saptamâna


Potrivit sursei citate, acest program este unul dintre cele mai ieftine, iar costurile sunt suportate in mare parte de familiile „gazda“ din America. „Familia interesata de baby-sitter ofera angajatului un salariu minim de 140 de dolari pe saptamâna. Prin acest program, angajatul are ocazia sa beneficieze de cursuri la alegere in valoare de 500 de dolari, la un colegiu american, si sa se bucure de doua saptamâni de vacanta, platite integral de familia americana. In afara de astea, i se ofera o masina, masa si cazare. Un potential solicitant poate sta in SUA un an, având posibilitatea sa-si prelungeasca viza cu inca un an daca se dovedeste ca are aptitudinile necesare“, a explicat Alexandru Mitroi.


Un raid printre tinerii Craiovei a scos in evidenta faptul ca fetele nu sunt deloc interesate de acest job, ba mai mult, unele se simt chiar jignite de oferta: „Asta-i buna, sa ma duc sa cresc copiii americanilor! Pai, de asta am facut o facultate? Am alte perspective si nu ma cobor la un astfel de nivel. As putea indeplini toate conditiile, dar nu vreau“, a spus Aura Ionica, absolventa a Facultatii de Drept din Craiova.


O parere asemanatoare au avut-o si alti tineri. „Plata este destul de mica si, oricum, nu m-ar tenta. Eu, unul, nu mi-as lasa prietena sa faca asa ceva“, a spus Marius, sustinut si de prietena sa, Laura.


Mai interesati sunt baietii


In ciuda precizarilor ca postul de baby-sitter poate fi ocupat doar de tinere, baietii au inrosit firul de telefon, cerând mai multe informatii despre program: „Am primit mai multe solicitari din partea baietilor. Peste 15 tineri s-au declarat interesati sa plece peste hotare“, a spus Alexandu Mitroi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII