11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal200 de milioane, ingropate sub fereastra lui Solomon

200 de milioane, ingropate sub fereastra lui Solomon

Pietonii care circula pe trotuarul din fata Primariei Craiova vor avea o mare surpriza. Municipalitatea a spart ieri trotuarul pe o lungime de 18 metri pentru amenajarea unui refugiu unde sa opreasca masinile primarului Antonie Solomon, ale celor doi viceprimari si ale delegatiilor care viziteaza primaria.


200 de milioane de lei din bugetul primariei au fost investite in amenajarea unui refugiu la câtiva metri de intrarea in sediul institutiei, desi peste strada edilii au la dispozitie o parcare de câteva zeci de locuri. Primarul Solomon a declarat ca acolo isi vor parca el si cei doi viceprimari masinile atunci când locul nu este ocupat de autoturismele delegatiilor care vin la primarie. Declaratia sa vine in contradictie insa cu spusele sefului Politiei Rutiere Dolj, Stelian Nicolaescu. „In cadrul comisiei de sistematizare s-a aprobat o largire a benzii de circulatie, deoarece pâna acum, pentru a intra in parcarea din fata primariei, trebuia ca soferii sa traverseze linia continua, ceea ce este contraventie. In felul acesta se va debloca si traficul dinspre A.I. Cuza catre Colegiul «Carol». Masinile care opresc in respectivul refugiu nu au voie sa stea acolo mai mult de cinci minute“, a declarat Nicolaescu.


Suspiciuni de ilegalitate


Noua lucrare de 200 de milioane de lei, despre care sefa Serviciului Investitii, Sabina Dumitru, spune ca nu figureaza pe lista de investitii de anul acesta, ridica unele semne de intrebare in privinta legalitatii schimbarii destinatiei. Consilierul local arhitect Emilian Stefârta a declarat ca, pentru astfel de lucrari, trebuie intocmit un Plan Urbanistic de Detaliu (PUD), deoarece este vorba de schimbarea destinatiei unui bun din domeniul public, din trotuar in spatiu de oprire pentru masini. „E nevoie de intocmirea unui PUD in cazul locurilor de joaca, darmite in astfel de cazuri. Nu s-a intâmplat asa nici in privinta celorlalte locuri de parcare de pe Calea Bucuresti. Neintocmirea lui si investitia fara acordul consilierilor incalca Legea nr. 50/1991“, a declarat Stefârta. Directorul adjunct al Directiei Tehnice din primarie, Sever Bordu, a precizat ca nu era nevoie de intocmirea unui PUD, deoarece a fost deja aprobat prin hotarâre de consiliu bugetul de venituri si cheltuieli pe anul in curs. „Avem certificat de urbanism, autorizatie de constructie, proiect tehnic, avem toate documentele“, s-a justificat Bordu. Aceeasi explicatie au oferit-o edilii si in cazul contractului de aproape 300 de miliarde de lei semnat cu UTI International pentru modernizarea centrului orasului, care a fost parafat fara acordul consilierilor locali.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS