10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProba de foc pentru comisii

Proba de foc pentru comisii

Proba E a examenului de bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2006, la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii, scris sau practic, nu i-a pus pe candidatii doljeni intr-o prea mare dificultate. Liceenii au avut posibilitatea sa-si aleaga o materie preferata, din cele peste 51 de discipline studiate.


Candidatii doljeni la bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2006, se apropie de finalul examenului din acest an. Si ieri, la prima proba la alegere din cadrul bacalaureatului, exigenta a fost maxima, in conditiile in care Ministerul Educatiei a decis schimbarea subiectelor.


Potrivit presedintelui comisiei judetene de bacalaureat, inspector scolar general adjunct Geanina Chirigiu, din cei 5.996 de elevi doljeni inscrisi la aceasta proba, s-au prezentat 5.983. 13 candidati au fost declarati absenti de comisia judeteana de bacalaureat. „Credeti-ne, nu mai putem! Am stat ore intregi sa-i asteptam sa iasa din salile de examen. Speram ca si pe hârtie au pus tot ceea ce ne-au povestit noua acasa“, a spus mama unei tinere din Craiova, absolventa a Colegiului National „Carol I“ din Craiova. De cealalta parte, candidatilor li s-au parut usoare subiectele, dar conditiile de examinare grele. „Supraveghetorii au fost prea drastici. Cine a invatat nu are de ce sa-si faca probleme“, a spus Dana, absolventa a promotiei 2006.


Peste 70 la suta din elevi au optat pentru sport la ultima proba


La ultima proba a examenului de bacalaureat – proba F (ce va fi sustinuta vineri – n.r.) – care cuprinde o materie la alegere din celelalte arii curriculare, cei mai multi elevi au optat pentru educatie fizica si sport. „Mai avem mâine un hop si scapam. Gata cu examenele. Nu-mi este teama pentru ca voi da la sport. Totul este sa fac fata caldurii de afara si sa nu mi se faca rau pe stadion“, a spus Nicoleta Manda. „Cred ca elevii au obosit, motiv pentru care multi, peste 70%, au optat, la ultima proba, pentru educatie fizica. Suntem convinsi ca nu vor exista probleme si toti elevii vor termina bacalaureatul cu bine“, a declarat Geanina Chirigiu. „Proba pentru o materie la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii este o proba de foc, nu pentru copii, ci pentru comisie“, a declarat ministrul educatiei, Mihail Hardau, imediat dupa inceperea probei de ieri a examenului de bacalaureat. Pentru proba de ieri a examenului de bacalaureat, Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC) a pregatit 102 variante de subiecte.


Au lipsit incidentele


Potrivit conducerii ISJ Dolj, proba E a examenului national de bacalaureat nu a inregistrat nici un incident. „Presedintii comisiilor de bac din centrele de examen nu au raportat ieri nici un eliminat sau alte situatii speciale“, a spus Geanina Chirigiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS