12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPericolul din parc

Pericolul din parc

In Craiova, problema locurilor de joaca nu s-a rezolvat. Acestea sunt adevarate pericole pentru cei mici.


Cartierele craiovene sunt pline de „ruinele“ unor locuri de joaca. Din toata aceasta poveste, cel mai mult sufera copiii, care se vad nevoiti sa isi petreaca timpul de joaca fie printre instalatiile rupte ale locurilor de joaca, fie in fata blocului. Explicatia primariei pentru lipsa acuta de spatii de joaca este ca sunt vandalizate frecvent, iar de cele dezafectate nu se ocupa nimeni.


„Anul trecut, am construit 30 de locuri de joaca, iar anul acesta deja s-a incheiat licitatia in valoare de 2,8 miliarde de lei pentru amenajarea altor 30 de spatii si speram ca din 20 iulie sa inceapa constructia lor. Din cauza problemei terenurilor revendicate, majoritatea au fost construite si se vor ridica in baza unor autorizatii provizorii, pentru ca atunci când terenurile vor fi revendicate, instalatiile sa poata fi mutate“, a declarat Nicu Tutu, seful Biroului salubritate din cadrul Directiei tehnice investitii si gospodarire comunala. Unii parinti sunt nevoiti sa strabata distante destul de mari pentru a gasi un loc sigur de joaca pentru copiii lor. Câteva din cele 30 de locuri de joaca vor fi amplasate anul acesta in locul fiarelor contorsionate printre care se joaca acum copiii, insa multe dintre aceste ruine vor „impodobi“ in continuare cartierele orasului.


Nimeni nu le vrea


Pe lânga faptul ca locurile de joaca sunt putine, acestea sunt distruse periodic de tineri. Angajatii primariei spun ca sunt nevoiti sa intervina saptamânal pentru repararea instalatiilor de joaca vandalizate. Pentru a nu se mai confrunta cu aceasta situatie, mai-marii orasului s-au gândit sa dea locurile de joaca in intretinerea asociatiilor de proprietari, insa, chiar daca acestea au vrut initial sa le ia, in final numai o asociatie de proprietari din cartierul George Enescu a facut acest pas. Nici paza locurilor de joaca nu a fost un succes pentru primarie. Chiar daca politistii comunitari le-au luat in grija, programul acestora se incheie la ora 22.00, inainte ca adolescentii sa iasa „la joaca“ in locurile amenajate pentru cei mici. Reprezentantii primariei nu intrevad deocamdata o rezolvare a problemei locurilor de joaca din municipiu.


Sanctiuni


Ultima actiune de control a OJPC Dolj si ISCIR Dolj, in urma careia au fost verificate 19 spatii de joaca din Parcul „Romanescu“ din Craiova s-a lasat cu mai multe sanctiuni. Autoritatile au constatat ca echipamentele din sase spatii de joaca nu au inscriptionate datele producatorului, anul de fabricatie si caracteristicile tehnice. La patru spatii de joaca nu erau prezentate modul corect de utilizare si pericolele potentiale, iar pentru 11 spatii, aleile de acces nu erau delimitate pentru a se evita accesul in raza echipamentelor aflate in miscare. In urma controlului s-a dispus inchiderea temporara a sapte spatii de joaca din Craiova si au fost aplicate amenzi in valoare de 22.000.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU