10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPasaport pentru inchisoare

Pasaport pentru inchisoare

Craioveanul Mihai Veca, de 28 de ani, fost politist la Biroul pentru Straini Dolj, a fost gasit vinovat de judecatorii Tribunalului Dolj, fiind condamnat la un an si sase luni de detentie pentru savârsirea infractiunilor de luare de mita si trafic de influenta.


Pe 15 noiembrie 2005, Iuliana Ozunal s-a prezentat in fata politistilor de la Serviciul Teritorial Anticoruptie Craiova. Femeia a sesizat ca sotul ei, Ahmet Ozunal, cetatean turc, avea nevoie de viza de sedere indelungata in România, pe care trebuia sa o obtina de la Biroul pentru Straini Dolj, iar pentru aceasta Veca a promis ca va face toate demersurile necesare contra unui „onorariu“ de 500 de euro. Intrucât suma solicitata trebuia remisa in jurul datei de 20 noiembrie, politistii au organizat un flagrant, sub coordonarea unui procuror al Parchetului Tribunalului Dolj.


Pe 23 noiembrie, in jurul orei 11.00, Iuliana Ozunal s-a intâlnit cu Mihai Veca in biroul acestuia, situat la intrarea in sediul Politiei Municipiului Craiova. In timp ce o asigura ca „nu o sa fie probleme“, politistul a luat de la femeie cele cinci bancnote de câte 100 de euro. Banii erau insa marcati. Aflând de la un coleg ca politistii de la Anticoruptie se invârtesc pe la usa, Veca a devenit apoi foarte agitat, aruncând banii in soba. In acel moment au intrat politistii de la Anticoruptie si procurorul. Oamenii legii au reusit sa salveze din foc mai multe fragmente din bancnotele primite drept spaga. De asemenea, pe mâinile lui Veca, ba chiar si pe buzunarele de la geaca, au fost evidentiate urmele prafului fluorescent.


Trafic de influenta la Pasapoarte


Interceptându-i convorbirile telefonice, oamenii legii au descoperit ca Mihai Veca se ocupa si cu alte „smecherii“ oneroase. Primise 50 de euro de la Florin Sfetcu, zis „Sentiment“ sau „Gonzales“, pentru a-i afla acestuia, dar si amicului sau Ilie Danut Miclescu, zis „Salvis“, seria pasapoartelor si daca au interdictie de a parasi tara. Aratându-se deosebit de serviabil, Veca i-a spus lui „Sentiment“ si ca il poate ajuta sa obtina o reducere a interdictiei de a parasi tara de la cinci ani la trei ani. De asemenea, anchetatorii au stabilit ca Veca l-a mai ajutat pe un anume Sorin Giurea pentru obtinerea unui pasaport, insa de la acesta n-a apucat sa-si incaseze „onorariul“.


Arestat preventiv, fostul agent Mihai Veca a fost trimis in judecata pentru savârsirea infractiunilor de luare de mita si trafic de influenta, fapte pentru care putea primi pâna la 12 ani de puscarie. Tribunalul Dolj l-a condamnat pe inculpat la un an si sase luni de detentie.


Inca un dosar


Ex-politistul Mihai Veca mai este cercetat pentru trafic de influenta intr-un alt dosar. Procurorii au indicii ca agentul de la Biroul pentru Straini ar fi pretins si primit sume intre 50 si 200 de euro de la mai multe persoane, pentru a le facilita obtinerea unor buletine sau pasapoarte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS