10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjConducerea SC FIBROCIM s-a ales cu dosar penal

Conducerea SC FIBROCIM s-a ales cu dosar penal

Conducerea societatii FIBROCIM SA din Târgu Jiu s-a ales cu dosar penal in urma unor controale efectuate, luna trecuta, de inspectorii din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice. Au fost constatate venituri incasate in anii 2003 si 2004, in suma de aproape 500.000 RON, dar neinregistrate in contabilitate, pentru care s-a calculat TVA suplimentar in suma de 90.000 RON.


Alta neregula constatata de echipa de control a constat in inregistrarea in contabilitate de cheltuieli nedeductibile, pentru care s-a stabilit un impozit suplimentar in suma de 132.000 RON, la care s-au stabilit dobânzi si penalitati de intârziere de peste 90.000 RON. De asemenea, societatea a inregistrat in contabilitate o pierdere fiscala de pe anul 2005 de 386.000 RON, dar, in urma verificarii, s-a stabilit ca aceasta era de numai 200.000 RON.


Cel mai grav este faptul ca s-au constatat si fapte de stopaj la sursa, care constituie infractiune. Astfel, din salariile angajatilor s-au oprit sume de 131.000 RON, reprezentând impozit pe salarii si contributiile la asigurarile sociale. Pentru aceste fapte, Directia Generala a Finantelor Publice Gorj a facut sesizare penala catre Parchet pentru infractiunile de stopaj la sursa, fals intelectual si uz de fals. Presedintele Consiliului de Administratie al societatii FIBROCIM este Vasile Iacobescu. De mentionat ca societatea se afla in procedura de reorganizare judiciara, administratorul judiciar fiind Constantin Vaduva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS