17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBarbatul disparut la Rânca a fost gasit

Barbatul disparut la Rânca a fost gasit

Dan-Aurelian Sandulescu, barbatul din Curtea de Arges disparut duminica la Rânca, a fost descoperit de culegatorii de ciuperci pe malul râului Gilort, acesta dormind doua nopti in padure si scapând ca prin minune de la moarte.


Barbatul din Curtea de Arges, disparut duminica in localitatea Rânca, a fost gasit dupa trei zile de cautari. Dan-Aurelian Sandulescu, inginer silvic si fost profesor, era la hotelul Mina, apartinând sindicatelor din minerit, unde sarbatorea impreuna cu fostii colegi din cadrul Liceului Novaci, 20 de ani de la absolvirea clasei a XII-a, promotia 1986. In noaptea de duminica pre luni, la putine ore de la terminarea petrecerii, barbatul stabilit in Curtea de Arges a iesit din hotel si a plecat la plimbare. Din nefericire, vremea nefavorabila l-a facut pe Dan-Aurelian Sandulescu sa nu isi mai dea seama unde se afla, turistul ratacindu-se pe vaile impadurite de la Rânca. Dupa ce a mers toata noaptea prin furtuna, argeseanul s-a hotarât sa doarma in padure, lânga un copac.


Se afla sub tratament


Disperati ca le-a disparut colegul, fostii absolventi ai Liceului din Novaci au anuntat politia si salvamontistii. Familia celui disparut brusc de la hotel a inceput cautarile impreuna cu oamenii legii si cu localnici. Pe lânga echipajele de politie, la Rânca au sosit si specialisti de la SALVAMONT Gorj si Dolj, care au adus câini dresati si special antrenati pentru cautarea de persoane. Fara nici un rezultat insa. Din discutiile cu familia celui disparut, oamenii legii au aflat ca Dan-Aurelian Sandulescu facea tratament cu Extraveral, fiindu-i interzis consumul de alcool. Politistii au luat in calcul variantele ca persoana in cauza sa-si fi pierdut cunostinta, sa se fi ratacit ori sa fie gazduita de localnici.


Gasit de culegatorii de ciuperci


Din fericire, cel ratacit a fost descoperit ieri-dimineata de culegatorii de ciuperci din Novaci, care au anuntat politia ca in apropierea râului Gilort au vazut un barbat care seamana cu cel disparut. Politistii, sprijiniti de voluntari, l-au identificat pe Dan-Aurelian Sandulescu pe malul râului Gilort, la o distanta de sase kilometri, de orasul Novaci. Cel in cauza, fara sa aiba leziuni, a fost transportat la Spitalul Novaci, intrucât acuza stare de oboseala. A fost internat pentru tratament, având in vedere ca este hipertensiv si deshidratat. Din primele discutii purtate cu acesta, politistii au stabilit ca inginerul silvic nu a respectat recomandarile medicului, privind consumul de bauturi alcoolice in perioada de tratament. Nerealizând ceea ce face, s-a ratacit in padure. „Este o minune ca traieste, având in vedere conditiile meteorologice si frigul de la Rânca din perioada noptii. Nu a mâncat nimic si a spus ca a baut numai apa. A indurat conditii grele, dar a supravietuit. Nu avea decât niste zgârieturi. Un politist a trecut apa si l-a adus in spate, teafar, pe malul celalalt. Era putin speriat. Bine ca nu a trecut singur râul ca apa este de peste un metru si mai mare. Le multumim pentru ajutor celor de la SALVAMONT Gorj si Dolj si angajatilor Directiei Silvice Novaci“, a declarat Constantin Cir, comandantul Politiei Novaci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS