11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRomii din blocul N3 nu mai primesc lumina

Romii din blocul N3 nu mai primesc lumina

In blocul N3 nu se va mai furniza energie electrica pâna când proprietarii imobilului nu vor incheia contract cu distribuitorul.


Tensiunea din jurul blocului N3, de pe strada Motrului din Craiova, a atins cote maxime dupa ce Sucursala de Distributie a Energiei Electrice Craiova a decis sa nu mai faca nici un compromis pentru cei 70 de romi din imobilul familiei Bica, condamnati la intuneric. Desi afirmase saptamâna trecuta ca va conecta cladirea la energie electrica, directorul SDEE Craiova, Stefan Croitoru, a declarat ieri ca nu va mai misca un deget pâna când proprietarii blocului nu vor incheia contract cu furnizorul. „Sub nici o forma nu mai dam curent in blocul N3 fara sa avem o relatie contractuala cu detinatorul“, a spus Croitoru. Mentionam ca motivul de scandal pentru lumina din N3 este faptul ca Victor Bica, patronul General Comi, nu le-a facut acte de inchiriere romilor din imobilul sau, astfel ca nici macar aceia dintre locatari care au de unde si vor sa plateasca energia electrica nu au cui sa dea banii. Timp de mai bine de o luna, Bica a tot aruncat pisica in curtea Primariei Craiova, lansând ipoteza ca romii sunt ai municipalitatii si aceasta trebuie sa-i ingrijeasca. Ultimele discutii, de saptamâna trecuta, parea ca au avut finalitate, urmând ca Stefan Croitoru, seful SDEE Craiova, sa dea lumina, iar primaria sa ancheteze situatia financiara a romilor si sa propuna un contract in baza Legii persoanelor marginalizate.


S-a „trezit“ Bica


Desi Stefan Croitoru a spus ieri ca Bica nu si-a anuntat inca intentia sa incheie un contract cu SDEE, surse din Primaria Craiova spun ca au vazut in urma cu câteva zile o adresa a proprietarului blocului N3 catre SDEE, in care el avertiza unitatea ca nu are ce mai cauta cu patentul si sigiliul pe proprietatea sa pâna când Primaria Craiova nu reglementeaza situatia. In aceeasi perioada, alte trei familii de romi din N3 au tabarât din nou in sediul Primariei Craiova, acuzând in stânga si-n dreapta lipsa de interes a oficialilor fata de lumina lor. Reprezentantii autoritatii publice locale sustin ca Bica are dreptul de a hotari, in limitele legii, asupra a tot ce misca in ograda sa. Nici unul dintre cei doi Bica, tata si fiu, nu au putut fi contactati pentru a ne confirma transmiterea avertismentului catre SDEE si de ce au facut acest gest abia acum, la trei ani de când i-au cazat pe romi fara forme legale, la doi ani de când primaria a refuzat oferta sa de a-i cumpara blocul N3 si la acumularea a peste 300 de milioane de lei datorie catre SDEE Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS