21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalViata oltenilor, in pasi de dans

Viata oltenilor, in pasi de dans

Se anunta o saptamâna plina de evenimente pentru Ansamblul folcloric „Maria Tanase“: marti va avea loc premiera unui nou spectacol, pentru ca peste numai doua zile artistii sa participe la un festival international la Timisoara.


Saptamâna aceasta a fost forfota mare la sediul Ansamblului „Maria Tanase“: se repeta intruna, se schimbau pareri si se puneau la punct ultimele detalii. Artistii pregatesc un nou spectacol, „Ca la noi, ca la olteni“, si vor ca totul sa iasa perfect. Nicu Cretu, directorul ansamblului, a marturisit ca se lucreaza de mult la acest proiect, pentru ca se pregateste un spectacol inedit, altfel de cum artistii olteni si-au obisnuit fanii.


„Va fi un eveniment aparte, care depaseste calapodul spectacolelor obisnuite. Am incercat sa ii redam pe olteni asa cu sunt ei“, a afirmat Nicu Cretu.


Spectacolul este alcatuit din trei tablouri, fiecare ilustrând elemente specifice din viata oltenilor, si va dura 80 – 90 de minute. Un element de noutate il reprezinta faptul ca prezentatorul nu va aparea pe scena, ci doar i se va auzi vocea din culise (astfel se va asigura continuitate spectacolului). De aceasta data, pe scena vor urca numai membrii Ansamblului „Maria Tanase“.


„Am vrut ca la acest spectacol sa lucreze doar artistii nostri, pentru ca este un proiect de suflet. Asa ca nu vom avea nici un artist invitat“, a precizat Nicu Cretu. Exceptie face Natasa Raab, care va asigura vocea crainicului, actrita Teatrului National „Marin Sorescu“ fiind o colaboratoare obisnuita a ansamblului. Spre sfârsitul spectacolului, actrita va urca pe scena si va interpreta intr-o maniera proprie piesa „Ciuleandra“.


Nu uita de cei incercati de soarta


La numai doua zile dupa ce spectacolul „Ca la noi, ca la olteni“ va fi pus in scena, Ansamblul „Maria Tanase“ va urca din nou pe scena, de data aceasta la Timisoara, in cadrul Festivalului Inimilor.


„Suntem mândri ca am fost invitati sa participam la manifestarea de la Timisoara. Este un festival international la care vor veni ansambluri din România si din strainatate“, a spus Nicu Cretu. Ansamblul „Maria Tanase“ va pune in scena spectacolul „Cânt si joc de la strabuni“. Dupa ce se vor intoarce de la Timisoara, artistii au o agenda plina de concerte care asteapta sa fie onorate. Dupa premiera din Craiova, „Ca la noi, ca la olteni“ va fi jucat in mai multe comune din Dolj si Olt, spre bucuria iubitorilor de folclor.


Pe 21 iulie, artistii merg la Macesu de Jos (comuna afectata de inundatii) sa aduca o raza de speranta celor napastuiti de soarta.


„Vom merge la Macesu de Jos in urma unei invitatii primite de la directoarea Casei de cultura din localitate. Ne face placere sa stim ca vom putea sa readucem zâmbetul pe chipul unor oameni greu incercati de soarta. Speram sa-i facem sa mai uite de necazuri, chiar si numai pentru câteva zeci de minute“, a spus directorul ansamblului.


„Ca la noi, ca la olteni“ cuprinde si alte surprize pe care le veti descoperi, daca va decideti sa mergeti la premiera. Spectacolul va avea loc marti, de la ora 18.30, la Teatrul Liric „Elena Teodorini“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS