22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVedetele cu dare de mâna, sensibile la cauzele nobile

Vedetele cu dare de mâna, sensibile la cauzele nobile

La Hollywood, chiar si actiunile caritabile tin cont de tendintele modei. De câtiva ani, fundita roz, simbol al luptei impotriva SIDA, a cedat locul in favoarea bratarilor roz, simbol al luptei impotriva cancerului la sân, la rândul lor surclasate de cele albastre, dedicate sustinerii supravietuitorilor teribilului tsunami din Asia. Iar daca Angelina Jolie a nascut in Africa pentru a atrage atentia asupra orfanilor din tarile sarace, Di Caprio a decis sa lanseze un site pentru a aminti ca ecologia si mediul sunt doua teme ce nu trebuie uitate.


Probabil ca la Hollywood, plictiseala se instaureaza mai repede ca in alte parti, sau tendintele au o perioada de valabilitate extrem de scurta. Oricum ar fi, cert este ca lupta impotriva SIDA nu mai este principala cauza nobila pentru care se lupta celebritatile americane.


Potrivit Los Angeles Times, acum, celebritatile militeaza pentru o multime de cauze, incepând cu cancerul la sân, la testicule si pâna la anularea datoriilor din tarile sarace. Nu trebuie uitat nici 11 septembrie, uraganul Katrina, tsunami sau criza umanitara din Darfur; ca sa nu mai vorbim de incalzirea globala si de orfanii din Africa. De când Angelina Jolie, pentru a o aduce pe lume pe micuta Shilou Nouvel, s-a refugiat tocmai in Namibia, luându-si cu ea cei doi copii adoptivi, unul cambodgian (Maddox) si cealalta etiopiana (Zahara), adoptiile au devenit un subiect ce se afla pe buzele tuturor persoanelor care conteaza. Actrita a fost nominalizata ambasadoare a organizatiei UNICEF, iar partenerul sau de viata, Brad Pitt, este initiatorul unor campanii in numele DATA (Datorii, AIDS, Comert, Africa).


Mediul – un subiect la moda printre vedete


Intre timp, Leonardo Di Caprio si-a asumat rolul de salvator al planetei, iar site-ul sau, leonardodicaprio.org, critica dur administratia Bush si politica ambientala dusa de autoritatile americane. Ted Danson, la rândul sau, lupta pentru salvarea oceanelor, iar Daryl Hannah a fost arestata la Los Angeles, in timp ce protesta impotriva construirii unui supermarket deasupra celei mai mari gradini urbane din Los Angeles.


Sustinatori ai cauzei ecologiste sunt si George Clooney si Julia Roberts, care au pozat drept divinitati ale padurii pe coperta revistei Vanity Fair. Vedetele s-au imbracat in verde, sprijinind in acest fel cauza protejarii mediului inconjurator. In sedinta foto care are drept concept gradina, Roberts apare ca o nimfa a padurii, având o coroana de frunze pe cap, in timp ce Clooney poarta un costum verde, inchis la culoare. Eforturile lui Clooney de a atrage atentia lumii asupra acestei cauze si de a inspira publicul sa ia atitudine fata de protejarea mediului inconjurator sunt sustinute de eforturile altor celebritati, cum ar fi Arnold Schwarzenegger, Bette Midler si Edward Norton. In articolul care insoteste acest pictorial, Clooney, starul din „Syriana“, isi anunta planurile de a initia Oil Change, o campanie care are drept scop educarea populatiei si reducerea dependentei de petrol. „Inima mare“ este si Sharon Stone, care, pe lânga faptul ca sustine cauza orfanilor nascuti cu malformatii in America Latina, se dedica si salvarii planetei si luptei impotriva SIDA. Din câte se pare, nucleul sustinatorilor luptei anti-SIDA este format mai ales din veterani, precum Elton John sau Elizabeth Taylor, care, din cauza acestei boli, au pierdut persoane apropiate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS