16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSolutii naturale pentru un ten stralucitor

Solutii naturale pentru un ten stralucitor

Pentru a avea un ten stralucitor, nu este suficient numai sa va demachiati in fiecare seara si sa folositi creme hidratante adaptate tipului dumneavoastra de ten. Fata are nevoie, saptamânal, de o masca revigoranta si hranitoare. Daca vi se intâmpla sa nu aveti la indemâna un astfel de produs, este suficient sa deschideti frigiderul. Nu va va veni sa credeti: puteti sa va faceti dumneavoastra inseva masti foarte hranitoare, indiferent de tipul de ten.


Masti hidratante pentru toate tipurile de ten


Masca hidratanta cu miere si lapte. Se amesteca doua linguri de miere si doua linguri de lapte si se intinde amestecul pe fata si pe gât. Se lasa sa actioneze timp de zece minute, apoi se clateste cu apa calduta.


Masca hidratanta cu portocala. Folositi doua lingurite de zeama de portocala, o lingurita de miere, o lingurita de lapte praf si o fiola de vitamina E. Omogenizati si aplicati masca obtinuta, pentru un efect de suplete si vitaminizare.


Masca hidratanta cu banana. Folositi un sfert de banana, un ou (galbenus pentru tenurile uscate si albus pentru tenurile grase), o lingurita cu miere si caimac de lapte. Aceasta masca are efect de revitalizare si este potrivita pentru tenurile afectate de anotimpul rece.


Masca hidratanta cu morcov. Morcovul este bogat in vitamina A si ajuta la refacerea epidermei. Aceasta masca revitalizeaza tenul, il tonifica, inmoaie si catifeleaza pielea. Trebuie dat prin razatoare un morcov si stors printr-un tifon, apoi se sterge fata cu acesta. Este folositor pentru tenuri obosite, lipsite de prospetime. Morcovul mai poate fi amestecat cu caimac de lapte, smântâna sau drojdie de bere.


Masca antirid pentru toate tipurile de ten. Se spala câteva frunze de salata si se usuca, apoi se tin cinci minute in ulei de masline clocotit. Se aplica pe fata cât sunt caldute. Timpul de actionare este de 15 minute. Clatiti cu apa calda si uscati pielea prin tamponare cu un servet uscat.


Masca tonifianta pentru toate tipurile de ten. Amestecati o lingura cu miere, un albus de ou, o lingura de glicerina si o cana de faina pâna se formeza o pasta. Aplicati pe gât si pe fata, asteptati zece minute, apoi clatiti cu apa calduta.


Masca tonifianta pentru ten normal. Se toaca marunt un castravete mic si se combina cu o jumatate de pahar cu iaurt proaspat. Aplicati pasta rezultata pe fata timp de cinci – zece minute si indepartati-o cu apa din abundenta.


Masca de mar pentru reducerea porilor. Aceasta masca are un rol important in reducerea porilor, infrumuseteaza pielea si inlatura impuritatile. Se rade o jumatate de mar, dupa ce s-au inlaturat semintele, se combina cu o lingura de miere, se intinde pe fata si se lasa sa actioneze 20 de minute.


Peeling cu tarâte de grâu. Se amesteca o lingurita de tarâte de grâu cu o lingurita de miere de albine, o lingurita de lapte praf, un galbenus de ou intr-un vas de portelan si se adauga atâta apa fierbinte cât sa se obtina o pasta buna de intins pe piele. Se aplica pe fata, gât si decolteu cu ajutorul unei pensule. Se lasa sa actioneze 20 de minute. Dupa aceasta perioada se va spala cu foarte multa apa calda.


Tarâtele de grâu au o actiune vindecatoare asupra tenului gras si incarcat. Daca se foloseste cu regularitate, va duce la disparitia cosurilor.


Reguli de pregatire


Inainte de a aplica o masca, este bine sa pregatiti tenul astfel:


• Curatati bine fata cu un lapte demachiant si o lotiune tonica;


• Prindeti-va parul la spate;


• Masca se va aplica pe toata suprafata fetei, exceptând ochii si buzele;


• Evitati miscarea fetei dupa aplicarea mastii;


• De asemenea, evitati folosirea produselor cosmetice sau de machiaj timp de doua-trei ore dupa indepartarea mastii.


Mastile trebuie folosite o data pe saptamâna sau pe luna, in functie de nevoile tenului dumneavoastra.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS