17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSecrete pentru combinarea materialelor

Secrete pentru combinarea materialelor

V-ati dorit intotdeauna sa puteti combina in locuinta dumneavoastra materialele la fel de profesionist ca un designer de interioare? Daca va doriti sa aveti o casa care sa le taie respiratia musafirilor, site-ul 121.ro va dezvaluie zece secrete usor de pus in practica.


– Cautati un material cu o culoare placuta care sa constituie baza decorarii. Fie ca are un model floral, linii, o culoare intensa sau una deschisa, faceti din acest material baza decorului.


– Indiferent de intensitatea modelului materialelor, nu folositi mai mult de trei modele pentru decorarea unei incaperi, daca nu doriti, ca in loc de armonia pe care doriti sa o conferiti camerei, sa creati haos.


– Incercati sa faceti in asa fel incât stilul materialelor sa fie cât mai variat. De exemplu, pentru o incapere, alegeti un material cu model floral, unul cu dungi si un al treilea uni, sau chiar un material cu figuri geometrice.


– Stabiliti o varietate si in ceea ce priveste proportia in care vor fi utilizate materialele. Daca aveti ca baza a decorului un material uni de o culoare intensa, alegeti intr-o proportie mai mica un material cu dungi si folositi pe alocuri un material cu imprimeuri florale.


– Nu folositi mai multe materiale doar intr-un colt al incaperii. Folositi modelele in toata camera pentru a crea un spatiu armonios.


– Cautati ca toate materialele sa aiba o culoare comuna. Daca ati ales ca baza a decorului o nuanta de rosu intens, celelalte materiale ar trebui sa aiba acelasi rosu. Astfel, dati un aer de echilibru decorului pe care doriti sa il creati.


– Intr-o camera mica este indicat sa folositi materialele intr-o proportie mai mica. In camerele mari, unde modelele materialelor pot fi vazute de la distanta, dispuneti materialele in asa fel incât sa se creeze echilibru.


– Daca folositi materialele in aceeasi proportie, modelele imprimate sunt vizibile intr-un spatiu generos, pe când intr-o incapere mica exista riscul ca acestea sa se suprapuna si sa creeze senzatia de spatiu prea incarcat.


– Folositi materialele cu modele mari in incaperi spatioase. Ele pot sa incarce camerele mici sau sa le confere un efect de fragmentare, dar unei camere mari pot sa ii confere un efect familiar.


– Pentru a conferi greutate unei camere (sau adâncime), folositi materiale cu dungi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS