24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalQigong pentru problemele lui sexuale

Qigong pentru problemele lui sexuale

Nici o femeie nu poate sta cu mâinile in sân atunci când sotul sau prietenul ei incepe sa dea semne ca ar avea probleme sexuale. Ejacularea prematura, emisiile seminale nocturne ori impotenta sunt probleme ce pot fi rezolvate – cel putin din punctul de vedere al medicinei traditionale chineze. Este suficient sa cititi, impreuna cu partenerul, materialul de mai jos.


Este interesant de mentionat faptul ca, la chinezi, frigiditatea este considerata ca si inexistenta. Ei spun ca o femeie este frigida numai daca nu-si iubeste partenerul, iar acesta nu stie cum sa-i aprinda simturile. Cât despre barbati, lucrurile stau altfel. O sperma cu energie de reproducere slaba, ca si incapacitatea sexuala, poate pune in pericol armonia familiala. Ceea ce, desigur, subliniaza importanta abordarii unor tratamente adecvate.


Excluzând cazurile in care impotenta se datoreaza unor modificari morfologice anatomice, cei mai multi barbati dobândesc impotenta in plan psihic. O partida de sex ratata sau intrerupta in mod brutal, o relatie lipsita de afinitati sentimentale, stresul, anxietatea, epuizarea fizica sunt tot atâtea cauze pentru blocajul psihologic al unui barbat si, astfel, impotenta nefiziologica.


O veste buna: atât impotenta, cât si ejacularea prematura pot fi vindecate prin meditatie, exercitii de Qigong, tehnici practice si o dieta adecvata. Si polutiile – acele emisii seminale nocturne spontane, in absenta raporturilor sexuale – pot fi tratate pe calea dietoterapiei.


Meditatia vindeca ejacularea precoce


Sa vorbim, mai intâi, despre meditatie. Aceasta are, in principal, rolul de a produce relaxarea. Subiectul trebuie sa se aseze pe un scaun normal sau – preferabil! – in sezut, pe podea, cu picioarele incrucisate (pozitia lotus sau semilotus). Se va concentra, la inceput, asupra respiratiei, lepadându-se de toate celelalte gânduri. Este un exercitiu simplu, care trebuie facut zilnic, la aceeasi ora, inainte de somnul de noapte. Alta tehnica de meditatie este aceea de a se concentra asupra unui anumit obiect, concept, tema sau chiar persoana de sex opus. Alegerea „esentei“ asupra careia se mediteaza depinde de problemele pe care vrea sa si le trateze. Daca, de pilda, este vorba de ejacularea prematura, barbatul trebuie sa se gândeasca la un act sexual inainte de a-l realiza sau chiar in timpul acestuia. Tema de meditatie poate fi principiul Yin (feminin) si Yang (masculin) ori semnificatia dualitatii Yin-Yang in unitatea tuturor lucrurilor din Univers. Aceasta confera barbatului un control mult mai bun asupra actului sexual si asupra momentului orgasmic – ejacularea. In cazul impotentei datorate stresului si anxietatii, „esenta“ meditatiei trebuie stimulata erotic si, in acelasi timp, cât se poate de relaxat. Barbatul trebuie sa-si inchida ochii, sa respire lent si profund si sa mediteze asupra bucuriilor firesti, sanatoase ale sexului. El poate sa-si construiasca fantezii sexuale, sa-si stimuleze mintea sa persiste asupra unui scenariu de act sexual, dar, in nici un caz, sa nu incerce sa se… autostimuleze fizic – adica sa recurga la masturbare. Exercitiul trebuie sa ramâna la nivelul mentalului. Orice implicare fizica in timpul desfasurarii fanteziilor sale din timpul meditatiei poate ruina incercarile sale de revenire la normal. Subiectul trebuie sa fie cât mai detasat, sa-si cultive fanteziile in mod relaxat si detasat.


Exercitii de Qigong pentru impotenta


Ceea ce mai trebuie sa invete barbatul impotent este sa-si controleze energia fizica, inclusiv pe aceea sexuala. In acest sens, exercitiile de Qigong sunt foarte eficiente. Ele instaleaza starea de calm, alunga toate gândurile anxioase si confuze si construiesc un nou om: mai puternic si mai plin de energie. Nei Dan Qigong reprezinta o latura a Qigong-ului care vizeaza circulatia interna a energiei vitale Qi, in vreme ce Wai Dan Qigong constituie un ansamblu de metode de inlaturare a starilor tensionale, de observare si control asupra starilor emotionale prin meditatie si respiratie adecvate – exercitiile de circulatie externa a Qi-ului. In cazul celor cu ejaculare prematura, respiratia abdominala profunda, controlata, practicata in timpul actului sexual, poate fi de mare folos. Atunci când apare senzatia iminenta de ejaculare, barbatul trebuie sa-si opreasca respiratia. Aceasta il va ajuta sa-si scada temporar starea de excitatie, permitându-i sa controleze momentul ejacularii. Desigur, exercitiile cele mai corecte de Qigong recomandate in cazurile de impotenta sau ejaculare prematura trebuie invatate sub supravegherea unor persoane competente si nu a unor falsi maestri.


Qigong-ul, o metoda curativa sau preventiva?


Qigong-ul nu este doar o metoda curativa, ci, mai ales, preventiva. Iata un exercitiu simplu, util in profilaxia afectiunilor care fac obiectul articolului de fata: barbatul se va aseza culcat pe spate, cu o perna mai inalta sub cap, concentrându-si atentia asupra unui plex energetic numit Dantian – situat la trei latimi de degete sub ombilic – si masând cu blândete tot abdomenul cu miscari circulare. Apoi, asaza partea plina a palmei stângi pe Dantian si palma dreapta peste cea stânga. Se vor executa 36 de miscari circulare in jurul ombilicului, in sensul orar (descendent prin stânga si ascendent prin dreapta). Se inverseaza pozitia palmelor – stânga peste dreapta – si se executa alte 36 de miscari circulare, in sens antiorar. Faza a doua a exercitiului consta in asezarea palmelor pe abdomen cu vârfurile degetelor orientate unele catre celelalte – la o distanta de circa 15 cm intre ele – iar degetele groase sa atinga ultimele coaste. Se maseaza de sus in jos, cu palmele, pâna la abdomenul inferior, de 36 de ori, câte o miscare pe secunda. La fiecare coborâre, degetele groase vor apasa mai puternic, iar la ridicare degetele mici vor fi cele care apasa mai tare. Practicând zilnic acest exercitiu, sansele de prevenire, ca si cele de vindecare, a ejacularii premature sunt maxime. Nu strica sa se adauge si o presare cu buricele degetelor ambelor mâini pe Dantian, zilnic, inainte de ridicarea din pat, dimineata, si seara, inainte de culcare. Pe aceasta cale se realizeaza si un masaj eficient asupra ficatului si rinichilor – organe care au un rol important in reglarea energiei sexuale.


Daca doriti si o reteta mai… trasnita, tot chinezeasca, aveti ocazia sa fiti printre primii care o afla. Medicii traditionalisti chinezi considera ca se poate obtine o crestere spectaculoasa a Yang-ului barbatului daca acesta isi introduce in anus – inaintea actului sexual – o bucata de ghimbir uscat, decojit si copt in cuptor. Acest „supozitor“ special trebuie sa fie cald la momentul introducerii.


Presupunând ca unii barbati sunt mai lenesi cu practicarea exercitiilor, atunci exista si varianta dietei de corectie, care nu exclude, totusi, exercitiile de Qigong si cele de meditatie.


 Adrian Florea, mare maestru al Federatiei Mondiale de Qigong

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS