12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMadonna, regina look-ului pop

Madonna, regina look-ului pop

Regina muzicii pop, Madonna, pe numele sau adevarat Louise Veronica Ciccone, a scris o istorie unica si multicolora in ceea ce priveste look-ul pop. Ciorapi din plasa, body-uri stralucitoare din licra, culori aprinse, parul blond si cizme… acum suntem obisnuiti sa o vedem astfel, insa câte look-uri a schimbat Louise Veronica Ciccone de când a inceput sa faca primii pasi in lumea muzicii, la inceputul anilor ’80? Raspunsul este la indemâna oricarei persoane care a auzit si a urmarit evolutia artistei de talie mondiala… Si cine nu a auzit de Madonna? Am vazut-o imbracata precum cântaretii de muzica punk, in tinute senzuale asemanatoare cu cele purtate de Marilyn Monroe, in stil Lolita sau cu vesminte de gheisa.


Punk. Este prima imagine pe care o avem despre Madonna: blonda cu radacinile negre si cu parul ciufulit. Cruci, cercei si accesorii extravagante, curele late si incrustate cu tot felul de tinte, lanturi si bratari la ambele mâini. Aceasta este imaginea cu care Madonna a patruns in lumea muzicii.


Evita – Bon ton. Pe lânga faptul ca este cântareata, actrita (cel putin a incercat), producatoare de vinuri, mama si sotie, Madonna a scris si carti. Nu vorbim aici despre „Sex“, volumul care a stârnit numeroase controverse in momentul lansarii, ci despre cartile sale pentru copii. Look-ul adoptat de artista cu ocazia campaniilor de prezentare a lucrarilor sale nu era deloc excentric sau provocator. Doamna Ritchie a adoptat rochii simple, cu decolteu, insa a avut mare grija ca acesta sa nu fie prea adânc. Probabil, Madonna s-a inspirat din stilul vestimentar al personajului pe care l-a interpretat pe marele ecran, in filmul „Evita“. Hainele realizate din materialele cu imprimeuri florale in culori pastelate, parul de culoarea mierei lasat liber sau prins intr-un coc elegant i-au oferit artistei exact imaginea pe care aceasta a dorit sa o sugereze: de femeie responsabila, preocupata de educatia si buna crestere a copiilor.


Lesbo-chic. Madonnei i-a placut mereu sa suscite semne de intrebare in ceea ce o priveste. Provocatoare pâna in „maduva oaselor“, asa cum au caracterizat-o mai multi prieteni, artista nu s-a sfiit sa apara de mai multe ori imbracata in haine de barbat: smoking, cu camasa si cravata. Nu putini au fost cei care au avut dubii in ceea ce priveste orientarea ei sexuala. Sa fie Madonna lesbiana? Gesturile care au pus paie pe foc au fost saruturile pe care artista le-a dat lui Britney Spears si Christinei Aguilera in timpul ceremoniei de decernare a MTV Music Awards in anul 2003.


Gheisa. Pop star in stil japonez a fost imaginea adoptata de Madonna in perioada in care a lansat piesa „Ray of Light“. Imbracata in kimonouri in culori aprinse, din materiale lucioase, artista, care s-a declarat o iubitoare a culturii japoneze, si-a oferit luxul de a fi pentru o buna perioada „o gheisa a timpurilor moderne“. Parul sau in aceasta perioada a fost vopsit negru sau castaniu inchis, cu carare pe mijloc.


Marilyn. Blonda platinat, parul scurt si ondulat si nelipsitul ruj rosu aprins de pe buze. Si aceasta este o imagine a Madonnei din perioada de inceput a carierei sale, atunci când s-a inspirat din stilul actritei Marilyn Monroe. Era perioada rochiilor lungi de seara, asemeni celor ale starurilor de la Hollywood, perioada decolteurilor provocatoare, a materialelor pline de paiete si a manusilor lungi din catifea sau matase.


Tricouri cu mesaje. Madonna nu s-a sfiit nici o clipa sa-si faca aparitia in public sau pe scena purtând tricouri pe care erau imprimate nume ale colegelor sale de breasla (Kylie Minogue si Britney Spears). Nu lipsesc nici tricourile cu mesaje care fac referire la orientarea sa religioasa: Kabbalah. Astfel, daca in urma cu mai mult timp, Madonna a purtat un tricou in care facea aluzie la calitatile italienilor, „Italians do it better“ (Italienii o fac mai bine), acum a luat decizia de a schimba mesajul si a-si imprima pe piept sloganul „Kabbalists do it better“.


Fetis. Este stilul adoptat de cântareata in anul 1992, când a lansat pe piata discul „Erotica“, dar si cartea sa „Sex“. Madonna isi schimba complet garderoba si isi realizeaza o superba colectie de corsete, de sutiene care mai de care mai bizare, de haine din piele si masti de tot felul.


Dance anii ’80. Este look-ul pe care artista il adopta cu ocazia lansarii ultimului sau album, „Confessions on a Dance Floor“. Ca si cum tocmai si-a terminat sedinta de aerobica, noua Madonna isi uita pantalonii acasa si apare atât in videoclipuri cât si pe scena, in timpul concertelor, in body-uri din licra, cu ciorapi de plasa si cizme cu tocuri inalte. Culorile sunt cele specifice anilor ’80: albastru electric, roz si violet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU