5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFiecare tara cu Evele ei

Fiecare tara cu Evele ei

Prima care a incercat a fost Eva. A fost suficient un mar si Adam nu a mai putut spune „nu“. Insa adevarul este ca nici nu prea avea rivale. In zilele noastre, este mult mai greu. Barbatii au nevoie de strategii care de care mai complicate, de fantezie, creativitate si un pic de erotism pentru a fi siguri ca doamnele le vor cadea in plasa.


Aceste strategii sunt cele care pot face diferenta si care pot reaprinde focul pasiunii in cuplu sau sa ofere momente de pasiune fierbinte pentru cei care sunt inca singuri. In cazul in care in aceasta vara va propuneti sa va largiti palmaresul de cuceriri si in alte colturi ale planetei, poate ar fi bine sa stiti câteva dintre simbolurile si ritualurile erotice din diferite tari de pe mapamond. De exemplu, braziliencele seduc folosindu-se de un anumit „limbaj al trupului“. In Franta, doamnele prefera inca barbatii romantici, de treaba, inteligenti, capabili sa le curteze ca la carte. In ceea ce le priveste pe nemtoaice, acestea prefera barbatii timizi, insa cu un dezvoltat simt al umorului. Un aspect placut ajuta oriunde, insa in Japonia este mai bine ca acesta sa fie insotit de un bun portofoliu. In tarile latine seduce puterea, in timp ce in nordul Europei, este la moda spiritul liber, disponibil oricând pentru o dragoste la prima vedere.


Brazilia – tara frumusetilor naturale


Sa incepem calatoria cu simbolul seductiei prin excelenta, „made in Brazilia“: posteriorul „acoperit“ de un tanga sexy. Senzualele rotunjimi ale corpului femeilor Braziliei, sexy din nastere, si invataturile in materie de seductie si senzualitate, care in aceasta tara se transmit din mama in fiica de generatii intregi, sunt celebre in toata lumea. Un posterior frumos a la brazilience, rotunjor si tare, ce seamana mai mult cu o mandolina decât cu o para, este ceva ce orice barbat si-ar dori. In ceea ce priveste celebrul tanga sexy brazilian, potrivit legendei, primul costum de acest gen a aparut la Ipanema, o plaja din Rio de Janeiro, in 1972. Prima care a purtat acest redus costum de baie a fost doamna Rose di Primo, care si-a facut sigura modificarile la costum, pentru a fi remarcata la o petrecere pe plaja. Potrivit legendei, Rose, socata de scandalul iscat chiar de ea, s-a refugiat la manastire. Oricum ar fi, cert este ca, din acel moment, tinerele brazilience si doamnele trecute binisor de prima tinerete au declansat un fel de competitie pentru a purta asa-numitul „filo interdental“, iar cu cât acesta e mai colorat si mai minuscul, cu atât mai bine.


Gheisele – simbolul Japoniei


Din fierbinta Brazilie trecem in conservatoarea Japonie, unde ritualurile dragostei urmeaza lentele si senzualele ritmuri ale gheiselor. Ele sunt simbolul seductiei prin excelenta intr-o tara in care arta, frumusetea si senzualitatea se amesteca in figura feminina. Scopul unei gheise este acela de a ajunge sa reprezinte intruchiparea perfecta a asa-numitului „iki“, canon estetic pe care se bazeaza esenta de a fi japonez. Pentru noi, occidentalii, acest „iki“ ar putea fi „gratia“, inteleasa din punct de vedere pur estetic. „Iki“ este un stil, un mod de comportament, esenta seductiei, care alege cel mai dificil drum de adaptare a sufletului la cerintele interlocutorului. Toate acestea duc gheisele dincolo de frumusetea lor impresionanta.


„Gheisa inseamna gingasie, accesibilitate si gratie. Aceste efecte se pot obtine evitând gesturile grabite, defensive si inchise. Insa este suficient si un stil vestimentar simplu, fara prea multe accesorii, un stil care sa lase corpul sa vorbeasca“, spune psihoterapeutul Francesco Pedrini. Si privirea este importanta. Privirea unei gheise este rapida si discreta. Fixarea unui barbat intr-o maniera directa il sperie si il face sa se indeparteze. „Sub hainele unei gheise este bine sa lasati sa se ghiceasca unui corp liber, flexibil si curat. Sa se ghiceasca, nu sa se vada“, scrie Jina Bacarr, autoarea volumului „Arta japoneza a sexului“.


Ţarile arabe si „poetica“ buricului


In Ţarile Arabe in schimb, seductia trece prin „poetica“ buricului, care are o bogata traditie literara si care face inca parte din erotismul acestei civilizatii. In literatura araba exista doua notiuni pentru a desemna divinul ombilic („el-ana“ si „es sourra“), punct erogen de referinta, bogat in „enigme si simboluri“, care, conform traditiei arabe, este echivalentul vaginului pentru noi, occidentalii. In plus, buricul poate fi de o varietate impresionanta, catalogata si mentionata de catre cei mai atenti exegeti. Il intâlnim „rotund si grasut“, „boaba de cafea“, „ochi de pisica“, cu emisfere asimetrice, in forma de buze si asa mai departe. In dansul din buric, „miscarile sunt expresia celor mai incredibile gesturi erotice“. Astazi, farmecul buricului a depasit granitele lumii arabe, care l-a glorificat pentru prima data. Acum, cu piercing, cu bijuterii sau tatuat, buricul si-a câstigat un rol international de tot respectul. Acest fenomen nu tine seama de vârste si, in plus, reduce mult diferentele intre generatii.


India – tara sexului prin excelenta


Când vine insa vorba de fantezii, nu putem sa nu vorbim de India, tara „Bibliei sexului“ prin excelenta, Kama Sutra. Anticul text indian despre comportamentul sexual uman este considerat cea mai importanta opera despre dragoste din literatura sanscrita. Cartea a fost scrisa de Vatsyayana, iar titlul sau complet este „Vatsyayana kama sutra“ („Aforisme despre dragoste, de Vatsyayana“). Kama Sutra contine 35 de capitole, organizate in sapte parti, fiecare dintre ele scrisa de un expert in respectivul domeniu. Lucrarea descrie numeroase tipuri de uniuni sexuale, in functie de talia celor doi parteneri, de intensitatea dorintei, de timpul dedicat iubirii. In viziunea autorului Kama Sutra, exista trei tipuri de barbati – cai, iepuri si tauri – si trei tipuri de femei-replica: antilope, iepe si femelele elefant. Combinatiile sexuale intre cele trei tipuri pot duce la un amor superior, inegal in raport cu nivelul de compatibilitate sau chiar violent. Pozitiile amoroase prezentate in secventele fotografice originale si descrise in miniaturi indiene in Kama Sutra sunt inspirate din Yoga. Sfaturile lui Vatsyayana nu se refera numai la pozitii erotice, acestora fiindu-le consacrata doar o singura parte din cele sapte câte are tratatul. Restul partilor sunt destinate casatoriei si raportului dintre barbat si femeie inainte de casatorie, alt capitol cuprinde informatii despre stimularea si cresterea dorintei sexuale cu ajutorul unor retete naturiste prescrise de medicina populara si, nu in ultimul rând, alt capitol este dedicat, in mod special, amantilor.


Europa – un continent bogat in erotism


Revenind pe Batrânul Continent, trebuie sa spunem ca ritualurile erotice si tehnicile de seductie sunt diferite de la tara la tara. Am ales doua tari simbol pentru varietatea si bogatia erotica a Europei. Simbol prin excelenta al artei rafinate de a seduce si a de a simti placere, in Franta sunt mâncarurile si bauturile afrodisiace, in top fiind de departe sampania si stridiile. Daca ati avut ocazia macar o data in viata sa savurati o stridie cu lamâie, cu siguranta va veti da seama ca aceste „ingrediente“ chiar au efect. Termenul de afrodisiac deriva de la zeita greaca a frumusetii, Afrodita, mama celebrului Cupidon. Bineinteles ca nu va puteti astepta acum ca o stridie sa aiba niste efecte similare cu cele ale pastilei minune, Viagra, care isi face efectul in 14-30 de minute. Insa atunci când anticii si-au realizat teoriile despre pozitiile de amor, ei au observat mai intâi formele alimentelor. Simbolurile falice sunt sparanghelul, morcovii, bananele si avocado. Iar stridiile, pestele si rodiile au forme ce amintesc de sexul feminin. Vestea buna este ca multe dintre aceste alimente sunt bogate in vitamine, minerale si steroizi care ajuta organismul sa stimuleze hormonii. Intre mâncarurile afrodisiace, molustele bivalve sunt reginele de necontestat. Sase stridii ofera 43 de miligrame de zinc, un mineral care are un rol fundamental pentru randamentul sexual. Produce testosteron, un hormon care mareste apetitul sexual atât la femei, cât si la barbati. In plus, aceste moluste contin o ridicata cantitate de dopamina, un neurotransmitator important pentru productia de endorfina, o substanta care, printre altele, regleaza sentimentul de placere. Si, in fine, ajungem in Italia, tara frumusetii mediteraneene, simbolul de netagaduit al erotismului si senzualitatii. De altfel, sondajele sunt clare. Femeile brunete si cu curbe bine definite, á la Monica Bellucci, ramân prototipul unui sex-simbol, caruia putini europeni ii rezista.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS