10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBulevardul Celebritatilor, o afacere de milioane

Bulevardul Celebritatilor, o afacere de milioane

O stea pe Bulevardul Celebritatilor este onoarea la care viseaza toti actorii si cântaretii mai mult sau mai putin celebri. Astazi este o afacere de milioane de dolari, adesea legata de lansarea sau promovarea unui film sau a unui disc. La origine insa, Bulevardul Celebritatilor (Walk of Fame) a fost un proiect legat strict de o renovare urbanistica.


Bulevardul, lung de patru kilometri, acoperit de stele roz si negre incrustate cu litere aurii ale numelor vedetelor hollywoodiene, suscita in prezent interesul mass-mediei de fiecare data când o vedeta are onoarea de a primi o stea pe cunoscutul bulevard. De asemenea, locul reprezinta si o importanta atractie turistica, mii de persoane venind in fiecare an doar pentru a face fotografii alaturi de stelele pe care sunt incrustate numele lui Marlon Brando, Michael Jackson si ale altor 2.312 personaje ilustre.


Ultimii intrati in galeria celor care au numele inscris pe celebrul bulevard sunt Sean „Diddy“ Combs, Michelle Pfeiffer si Barbara Walters, ale caror stele au fost inaugurate vinerea trecuta de catre primarul Hollywood-ului, Johnny Grant, care a estimat ca primirea unei stele pe Walk of Fame este echivalenta cu „primirea unui premiu Oscar“.


„Oscarurile sunt mediatizate trei luni pe an. Noi beneficiem de publicitate pe tot parcursul anului“, a declarat Johnny Grant, in vârsta de 83 de ani, care este, de asemenea, si presedintele Comitetului Walk of Fame.


Azi, acest seducator simbol al „visului devenit realitate“ al Hollywoodului a devenit o adevarata afacere. Ceremoniile dedicat starurilor sunt in general programate a avea loc cu ocazia lansarii unor filme in care au jucat si de la care se asteapta incasari impresionante, sau cu ocazia lansarii de noi albume. Reprezentantii studiourilor de inregistrari sau ai caselor de productie sunt pregatiti sa plateasca 15.000 de dolari pentru a vedea numele unui artist gravat in cimentul bulevardului. La inceput insa, lucrurile stateau cu totul altfel.


Un proiect de renovare urbanistica de succes


In anul 1955, Garrie Thompson si Gordon McWilliams, proprietarii firmei Anesco Construction, erau in cautare de noi clienti in perioada in care se pregatea un proiect de renovare urbanistica. Cei doi barbati au avut o idee stralucita: de ce sa nu aduca un omagiu industriei cinematografiei si sa amelioreze in acelasi timp aspectul Hollywood Boulevard prin amplasarea de mozaicuri cu stele ce poarta numele celebritatilor? Garrie Thompson si Gordon McWilliams au realizat un prototip prin intermediul societatii lor pe care au prezentat-o responsabililor urbanisti: o stea cu cinci colturi si cu marginile de aluminiu, pe care era incrustat numele actorului John Wayne.


Ideea lor a fost extrem de apreciata si la scurt timp au inceput sa fie organizate o serie de sedinte in incinta celebrului restaurant Brown Derby, pentru a fi stabilite numele artistilor care merita sa aiba un loc pe bulevard. In cele din urma, reprezentantii Camerei Comertului au dat in anul 1558 unda verde pentru ca numele a 1.558 de nume celebre din radio, muzica, televiziune si cinematografie sa fie inscriptionate pe stelele ce urma sa „impodobeasca“ bulevardul.


Dupa o perioada de declin, Walk of Fame este din nou plin de stralucire


La sfârsitul anilor ’60, Hollywood Boulevard si-a pierdut oarecum din splendoare, devenind un refugiu al prostituatelor si dependentilor de droguri. O perioada, aproape nu s-a mai vorbit deloc de „Walk of Fame“, iar timp de zece ani nu a mai fost amplasata nici o stea. In anul 1980, Grant s-a hotarât sa redea viata bulevardului. Grant a stabilit doua reguli: vedeta va trebui sa fie prezenta in momentul inaugurarii stelei si sa participe financiar la intretinerea acesteia. Criteriile de atribuire au ramas insa aceleasi ca in perioada de inceput: candidatii trebuie sa fi cunoscut celebritatea cel putin cinci ani in domeniul in care isi exercita profesia si sa fi contribuit la opere de caritate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS