12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBillbergia - lacrima ingerului

Billbergia – lacrima ingerului

Billbergia, o planta de apartament splendida prin frumusetea florilor, dar si a frunzelor colorate, mai este cunoscuta si sub denumirea de „lacrima ingerului“. Aceasta planta infloreste de mai multe ori pe an si nu este greu de intretinut.


Billbergia este originara din regiunile nordice ale Mexicului si Argentinei. Este o planta deosebita prin frumusetea florilor sale care se ivesc din rozeta frunzelor alungite (frunzele difera, la fel si florile, unele specii au frunzele mai late, altele asemanatoare aloei, insa florile sunt senzationale) si plate, cu spini mici pe margini. Culoarea frunzelor este verde argintiu. Florile au forma prelunga, de lacrima, de unde si numele de „lacrima ingerului“, având nuante de roz si bleu ciel.


Perioada de inflorire a Billbergiei este iunie-septembrie, dar s-a observat ca pot inflori si in perioada rece a lunilor decembrie si ianuarie.


In ceea ce priveste ingrijirea, vara planta poate sta in aer liber, ferita de razele soarelui. Se uda de preferat cu apa fara calcar. In rozeta pe care o formeaza frunzele se toarna apa in special pe timpul verii. Ghiveciul este bine sa nu fie prea adânc, de preferat sa fie mai larg, pentru a se forma noi plantute. Dupa inflorire, planta mama moare, ramânând puii, care vor face si ei flori foarte repede. Iarna, temperatura nu trebuie sa scada sub zece grade Celsius.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS