3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAparatura pentru oltenii cu dizabilitati fizice

Aparatura pentru oltenii cu dizabilitati fizice

Biserica Baptista „Jertfa“ ofera persoanelor cu dizabilitati fizice din judetul Dolj, si din intreaga Oltenie, 100 de carucioare, 80 de cadre, 20 de perechi de cârje si 15 bastoane ortopedice.


Este al 12-lea an de când Biserica „Jertfa“ desfasoara actiuni umanitare. Donatiile sunt primite de la Asociatia Umanitara „John and Friends“ din SUA, in vederea sprijinirii persoanelor cu dizabilitati fizice pe perioada recuperarii. In acest an, doar Craiova si Cluj-Napoca beneficiaza de aceste donatii. Singurele conditii ca persoanele cu dizabilitati sa intre in posesia aparaturii medicale necesare sunt: prezentarea unui certificat de incadrare intr-un grad de handicap, iar cei care nu au un astfel de document pot veni cu adeverinta medicala de la medicul de familie sau medicul curant, in original; copie dupa actul de identitate al bolnavului sau insotitorului, care poate fi insotitor legal sau un membru al familiei.


Consultatii gratuite de fizioterapie


Distributia aparaturii medicale va fi facuta incepând cu 17 iulie. „Singura conditie pe care noi o punem oamenilor, in cazul celor care au sanse de recuperare, este ca dupa perioada de convalescenta sa returneze aparatura medicala pentru ca noi sa o putem oferi altor oameni care au atâta nevoie de sprijin pentru a se deplasa. Din pacate, cei mai multi dintre craioveni, dupa ce se recupereaza si nu mai au nevoie de aparatura medicala, vând carucioarele sau cadrele. Anul trecut am oferit 250 de aparate medicale, din care am mai primit inapoi pentru alti oameni doar zece. In perioada 17 – 22 iulie, o echipa de terapeuti de la asociatia de caritate americana va veni in Craiova, pentru a oferi si consultatii gratuite de fizioterapie celor interesati“, a mentionat Gheorghe Ardelean, pastor al Bisericii Baptiste „Jertfa“ din Craiova. Din pacate, din cele mentionate de pastorul bisericii, in fiecare an depun cereri pentru a intra in posesia aparaturii medicale mii de craioveni, dar numai câteva sute de persoane cu dizabilitati ajung sa o primeasca.


Cei care au nevoie de aparate medicale sunt asteptati incepând de luni, 3 iulie, pe strada Vasile Conta, nr. 45 A, la sediul Bisericii Baptiste.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS