10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSinistratii din Seciuri s-au mutat printre ruine

Sinistratii din Seciuri s-au mutat printre ruine

O mare parte a persoanelor din tabara din Seciuri s-au mutat printre darâmaturile din satul distrus de alunecarea de teren din luna mai.


Sinistratii din satul gorjean Seciuri nu mai vor sa locuiasca in modulele din tabara. Potrivit lui Liviu Cotosman, viceprimarul din Rosia de Amaradia, din cele 74 de module amplasate in tabara din Seciuri, doar 30 mai sunt locuite. „O parte a oamenilor s-au dus sa locuiasca in vechile case, au incercat sa-si incropeasca o camera. Spun ca acolo au si animalele, si tot ce le-a mai ramas“, a spus Cotosman. Ziua, potrivit viceprimarului, in tabara stau doar câteva zeci de persoane. Din cauza temperaturilor foarte ridicate, sinistratii prefera sa stea printre darâmaturi, decât in module, unde este foarte cald.


O cisterna de apa pe zi


In tabara sinistratilor din Seciuri soseste zilnic o cisterna cu apa potabila. Oamenii isi fac baie in module sau la vechile case, folosindu-se de lighene. „Este foarte cald si, cum majoritatea stau in sat, isi fac baie acolo. Mai merg pe la rudele din comuna, fiecare se descurca asa cum poate“, a declarat Cotosman. Viceprimarul a mai spus ca autoritatile locale impreuna cu reprezentantii Societatii Nationale a Lignitului Oltenia vor sa denisipeze un put de apa care se afla in apropierea taberei. Putul va deveni sursa de apa potabila a sinistratilor, pâna când acestia se vor muta in casele construite cu ajutorul guvernului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS