Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Giugea cere rascumparare de zece miliarde de lei


Agentia de Plati si Interventii in Agricultura Dolj, precum si Agentia SAPARD s-ar putea muta in viitor in cladirea fostei Scoli Speciale „Regina Maria“. Prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, a declarat ca va propune Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, care are in subordine cele doua agentii, mutarea acestora in localul fostei scoli in schimbul platii cheltuielilor de amenajare. „Vom inainta Ministerului Agriculturii o adresa oficiala prin care propunem mutarea Agentiei SAPARD si APIA la demisolul si etajul unu ale cladirii fostei Scoli Speciale «Regina Maria». Avem aviz de la Ministerul Educatiei prin care le putem da in administrare pe o perioada de zece ani, insa conditionam acest lucru de plata a zece miliarde de lei, care reprezinta cheltuielile de reabilitare“, a spus prefectul Giugea. In cazul in care MAPDR va accepta propunerea, agentia SAPARD va lasa libere cele câteva birouri din Prefectura Dolj ocupate in prezent de angajatii sai. (C.B.)


Mantog, inlocuit din CA de la CER si CET


Proaspatul demisionar din Ministerul Economiei si Comertului, Ionel Mantog, a fost inlocuit joi din Consiliile de Administratie ale Complexurilor Energetice (CE) Rovinari si Turceni. Fostul secretar de stat reprezenta institutia si interesele acesteia in cele doua CA. Locul lui Ionel Mantog a fost luat de Iuliana Patru, functionar in cadrul Ministerului Economiei si Comertului. Presedintele PD Gorj a demisionat miercuri din functia de secretar de stat, in urma unui conflict cu ministrul Codrut Seres. Marul discordiei a fost reprezentat de afacerile cu energie electrica derulate intre firme private si cele doua complexuri energetice. (E.M.)


Lovit pe trecerea de pietoni


Un barbat din Craiova a ajuns joi in stare grava la Spitalul de Urgenta, dupa ce a fost lovit de o masina in timp ce traversa strada regulamentar, pe trecerea de pietoni. Nicolae Mocanu, de 69 de ani, s-a angajat in traversarea bulevardului A.I. Cuza din localitate, iar la jumatatea drumului parcurs pe zebra a fost acrosat de autoturismul Dacia condus de Ion Catalina, de 55 de ani, din Craiova. In urma impactului, Mocanu a suferit o fractura de femur, fiind transportat la spital. „Aseara (joi seara – n.r.) ma intorceam de la asociatie si pe trecerea de pietoni de la primarie m-am trezit izbit de o masina, dupa care m-a luat pe capota. Nu stiu la ce s-a gândit soferul, dar a pus frâna brusc si m-a aruncat pe strada, unde m-am lovit la sold“, a declarat Nicolae Mocanu. Medicii craioveni au stabilit ca batrânul a suferit o fractura de femur si ca va fi supus unei interventii chirurgicale. Politistii au stabilit ca vinovat de producerea accidentului este Ion Catalina. (A.M.)

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version